09 20 okt. '24
Dd07c1a9 9058 497d 910a 9ab74c167ae0

Salvatore Piscicelli

Immacolata e Concetta, l'altra gelosia (Immacolata and Concetta: The Other Jealousy)

Editie 1982
92' - 1980 - Drama, Romantisch - Taal: Italiaans
Regisseur: Salvatore Piscicelli Componist: Tempo Argentino Met: Ida Di Benedetto, Marcella Michelangeli, Tommaso Bianco
Immacolata houdt een kleine beenhouwerij even buiten Napels. Met deze aktiviteit zorgt zij dat haar onbenullige echtgenoot Pasquale en haar dochtertje Lucia het net breed genoeg hebben. Om de moeilijke maanden wat gemakkelijker te maken voor het trio zet ze een jong weesmeisje ertoe aan zich te prostitueren. Hierdoor komt Immacolata in de gevangenis terecht waar ze Concetta ontmoet, met menige liefdesnacht tot gevolg. Eenmaal vrij, besluiten ze onder Immocalata’s echtelijk dak te gaan wonen. Pasquale mag op de bank slapen.
Maar wanneer Immacolata dan weer ingaat op de financiële en amoureuze avances van een rijke beenhouwer, verdraagt Concetta de nieuwe situatie niet en maakt een bruusk einde aan het hele gedoe en ook de film.
Is de IMMACOLATA E CONCETTA een dramatische klucht of een kluchtig drama? Het begint al met de titel: “de onbevlekte”, terwijl de draagster van die naam zowat alle heilige huisjes neerhaalt.
De stijl van de film is die van een Italiaans sla-met-de-deuren stuk in het genre van: vader komt dronken thuis terwijl moeder op punt staat met een ander naar bed te gaan en de dochter schreiend binnenkomt. IMMACOLATA E CONCETTA is echter geen vulgaire film, eerder een prachtig uitgebalanceerd melodrama rond een aantal gewone mensen met hevige emoties. Het dekor is gesitueerd in een fascinant - mistroostige buitenwijk van Napels en volledig aan de melo aangepast. Het subliem hoogtepunt hierin is het beenhouwerijtje van Immacolata.
De bewonderenswaardige interpretatie van de twee protagonisten door Ida di Benetto en Marcella Michelangeli en de tango’s van Tempo Argentino dragen het originele geheel. (R.S.)

Image gallery

5eef9af6 4d04 461e 9a4a a8365aead3ca
Dd07c1a9 9058 497d 910a 9ab74c167ae0

Generiek

Regisseur

Salvatore Piscicelli

Componist

Tempo Argentino

Met

Ida Di Benedetto, Marcella Michelangeli, Tommaso Bianco

Scenario

Carla Apuzzo, Salvatore Piscicelli

Cinematograaf

Emilio Bestetti

Monteur

Roberto Schiavone

Producent

Enzo Porcelli, Antea

Meer informatie

Taal

Italiaans

Productielanden

Italië

Jaar

1980

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?