09 20 okt. '24
32204b46 bb91 4434 b6d8 1e356dec3eec

Fax Bahr, George Hickenlooper, Eleanor Coppola

Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse

96' - 1991 - Documentaire - Taal: Engels
Regisseur: Fax Bahr, George Hickenlooper, Eleanor Coppola Componist: Todd Boekelheide Met: Dennis Hopper, Martin Sheen, Marlon Brando
IN HET HART VAN DE DUISTERNIS
Het maken van Apocalypse Now werd voor regisseur-producent Coppola een oorlog op zichzelf. Na het zien van THX 1138, de debuutfilm van George Lucas, die aanvan­kelijk Apocalypse Now zou regisseren, weigert Warner Bros. de produktie van het projekt. Coppola neemt de produktie in handen, en financiert ze door de distribu­tierechten op voorhand te verkopen. Om de investeerders warm te krijgen was hij wel verplicht één of twee grote sterren te strikken die als lokaas voor het publiek moesten dienen. Brando wijst het aanbod aanvankelijk af, maar komt later op zijn beslissing terug en eist 1 miljoen dollar voor 5 weken opnamen. Harvey Keitel, die Willard vertolkte, werd ziek in de Filipijnse jungle waar de film werd opgenomen, en in volle opnamen verving Coppola hem door Martin Sheen. Sheen kreeg een hartaanval, wat de produktie opnieuw voor enkele weken verlamde. Tot overmaat van ramp werd het werk zwaar geteisterd door een orkaan, waardoor het budget nog meer de hoogte inging. Eleanor, Coppola's echtgenote, registreerde het hele produktieproces en hield er 60 uur film aan over. Hieruit distilleerden Zaloom en Bahr een boeiende documentaire, die toont hoe de intrige van Apocalypse Now bijna een parabel werd voor de produktie zelf.

Image gallery

32204b46 bb91 4434 b6d8 1e356dec3eec
4a356ce6 1a17 4158 a15c 3b155aef676d

Generiek

Regisseur

Fax Bahr, George Hickenlooper, Eleanor Coppola

Componist

Todd Boekelheide

Met

Dennis Hopper, Martin Sheen, Marlon Brando

Scenario

Fax Bahr, George Hickenlooper

Monteur

Michael Greer, Jay Miracle

Producent

George Zaloom, Les Mayfield

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

1991

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?