0bb70b00 ad52 4f55 a9f7 9a810ff2cf4a

Mijke De jong

Hartverscheurend (Heart-rending)

Regisseur Mijke De jong Componist East meets East Met Marieke Heebink, Mark Rietman, André Arend van de Noord, Tanar Catalpinar, Roef Ragas
Editie 1993
85' - 1993 - Drama - Taal: Nederlands
Hartverscheurend is een film over een onmogelijke liefde. Een film over haat en passie. Over twee mensen -Bob en Loe - die er maar niet in slagen om hun drie jaar lang gevecht van aantrekken en afstoten tot een duurzame en gezonde relatie te smeden. Maar van elkaar losraken kunnen ze ook niet.
Bob heeft een flat in de betere buurt van de stad. Hij is advocaat en heeft een kleine praktijk met drie collega's. Loe is één van de laatste 'stadsnomaden'. Ze leeft aan de rand van de beschaving in een oude woonboot in een omgeving die bedreigd wordt door yuppieficatie. Ze vormt een duo met Johnny, een beruchte snelheidsmaniak, en samen zingen ze smartlappen. Ze is de achtergrondzangeres van een multi­culturele band Bast Meets East. En ze verdedigt de rechten van illegale vluchtelingen. Bob en Loe houden van elkaar tot de stukken eraf vliegen. Maar hun karakters, hun gedrag en hun achtergronden maken een relaxte relatie haast onmogelijk. Er zijn slechts twee situaties waarin ze elkaar kunnen vinden. Wanneer ze vrijen zijn ze allebei even gepassioneerd. En wanneer ze ruzie maken, doen ze dat met een even grote spreekvaardigheid, scherp en gemeen: ze drijven elkaar dan tot het uiterste, tot aan de rand van de totale waanzin.

Image gallery

Cdb5f43f 7f45 41b9 9643 b768d9cfe497
0bb70b00 ad52 4f55 a9f7 9a810ff2cf4a

Generiek

Regisseur

Mijke De jong

Componist

East meets East

Met

Marieke Heebink, Mark Rietman, André Arend van de Noord, Tanar Catalpinar, Roef Ragas

Scenario

Mijke De jong, Jan Eilander

Cinematograaf

Joost van Starrenburg

Monteur

Menno Boerema

Producent

René Goossens

Meer informatie

Taal

Nederlands

Productielanden

Nederland

Jaar

1993