11 22 okt. '22
3005d70f db28 48b4 b5cb 4415cfc6efd2

José Luis Borau

Furtivos (Poachers)

3de Internationaal Filmgebeuren Gent 82' - 1974 - Drama - Taal: Spaans
Regisseur: José Luis Borau Componist: Vainica Doble Met: Lola Gaos, Ovidi Montllor, Alicia Sánchez
De manier waarop deze belangrijke film op het programma van het Derde Filmgebeuren is komen te staan mag gerust als een wedloop met de tijd bestempeld worden. Bovendien betreft het hier een buitengewoon gelukkig voorval omdat hij een film vervangt die op de laatste minuut moest wordt geschorst worden. “FURTIVOS” (Vluchtelingen) is een Spaanse film van José Luis Boreau. De film behaalde de Eerste Prijs op het jongste Festival van San Sebastian en werd op het Festival van Londen in november jongstleden unaniem als de beste film en tevens als de grote revelatie uitgeroepen. De Londense Time rankschikte de film bij het beste van wat tot nu toe Spaanse kineasten maakten, op dezelfde lijn als de grootste Spaanse films van nu: ANNA EN DE WOLVEN (Saura) en DE GEEST VAN DE BIJENKORF (Erice).

Image gallery

6e5e4ff5 72c2 4e67 968d 658e8479a4f0
3005d70f db28 48b4 b5cb 4415cfc6efd2

Generiek

Regisseur

José Luis Borau

Componist

Vainica Doble

Met

Lola Gaos, Ovidi Montllor, Alicia Sánchez

Scenario

José Luis Borau

Cinematograaf

Luis Cuadrado

Monteur

Ana Romero Marchent

Meer informatie

Taal

Spaans

Productielanden

Spanje

Jaar

1974

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.