09 20 okt. '24
Bb52702e 33ba 4610 b82e 0c68e74302f8

Tomás Gutiérrez Alea, Juan Carlos Tabío

Fresa y chocolate (Strawberry & Chocolate)

108' - 1993 - Drama, Komedie, Romantisch - Taal: Spaans, Frans, Engels
Regisseur: Tomás Gutiérrez Alea, Juan Carlos Tabío Componist: José María Vitier Met: Jorge Perugorría, Vladimir Cruz, Mirta Ibarra
David studeert sociologie maar is nog een naïef groentje. Hij gelooft rotsvast in het communisme en de Cubaanse Revolutie. Hij is een idealist en slikt alles wat de partij verkondigt. Maar hij weet nauwelijks iets af van de wereld. Vooral op het gebied van kunst, muziek en literatuur is hij een leek. Als zijn vriendinnetje hem laat vallen voor een andere man ziet hij het even niet meer zitten. In een café ontmoet hij Diego. Diego is homofiel maar heeft daar absoluut geen problemen mee, integendeel. Diego voelt zich onmiddellijk aangetrokken tot de knappe David en hij lokt de student onder een voorwendsel mee naar zijn appartement. David voelt zich alles behalve op zijn gemak bij deze eerste ontmoeting met Diego, vooral als deze laatste een exposé houdt over de ziekten van de Cubaanse maatschappij en David confronteert met zijn verzameling onorthodoxe kunst en literatuur. David voelt zich verplicht deze niet-revolutionair te overtuigen van de voordelen van een communistisch systeem. En hij doet dat met zoveel overtuiging dat hij het niet laat bij dat ene bezoek. Hij trekt dagelijks op met Diego. Uiteindelijk gebeurt het onvermijdelijke, de twee worden vrienden. Fresa Y Chocolate is een heel menselijke komedie, vol ondeugende uitvallen naar het Castro-regime. Hij viel terecht in de prijzen op het jongste festival van Berlijn.

Image gallery

Bb52702e 33ba 4610 b82e 0c68e74302f8
Fdef309e df69 4c15 b1bb b505d498073d

Generiek

Regisseur

Tomás Gutiérrez Alea, Juan Carlos Tabío

Componist

José María Vitier

Met

Jorge Perugorría, Vladimir Cruz, Mirta Ibarra

Scenario

Tomás Gutiérrez Alea, Senel Paz

Cinematograaf

Mario Garcia Joya

Monteur

Osvaldo Donatién, Rolando Martínez, Miriam Talavera

Meer informatie

Taal

Spaans, Frans, Engels

Productielanden

Mexico, Spanje, Cuba

Scenario gebaseerd op

"The Wolf, The Forest and the New Man" (Senel Paz)

Jaar

1993

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?