08 19 okt. '24
47c6f06e f966 425d 9cd2 e2a7f735efcd

Tony Bill

Five Corners

Editie 1987
90' - 1987 - Misdaad, Drama, Thriller - Taal: Engels
Regisseur: Tony Bill Componist: James Newton Howard Met: Jodie Foster, Tim Robbins, Todd Graff
1964. De Bronx is nog niet de beruchte spookstad die ze 20 jaar later zal zijn. Integendeel, een kleinburgerlijke lower middle class leeft er in de euforie van de golden sixties.
In deze New Yorkse buurt situeert Five Corners een romance.
Het waren andere tijden ...
Wanneer working class hero Harry in zijn flatje naar « The Times They Are a Chan­gin » luistert wordt de sfeer van extase en euforie die deze song veroorzaakte weer voelbaar. Alvorens de wereld te verbeteren moet Harry echter nog hard knokken. En dat mag woordelijk opgevat worden.
Want wanneer de nietsnut van de buurt, Heinz, net is vrijgekomen is uit de gevangenis is die er eerst en vooral op uit om de oude vete met Harry nog eens aan te pakken. Ook zijn oude vlam Linda is hij nog niet vergeten. En dat Heinz voor geen knokpartijtje terugschrikt ervaart James, Linda 's huidige vriendje, nog aan den lijve . Ooit sloeg Heinz James kreupel voor de rest van zijn leven .
Een intrige rond wraak en vergelding ont­rolt zich. Five Corners vertelt ons met een mengeling van spanning en humor over een opkomend romantisch idealisme bij de jeugd, de opkomst ook van de beweging voor de rechten van de mens tegen het kille melodramatische geweld dat deel uitmaakt van de dagelijkse werkelijkheid van de stad.
Five Corners bewijst dat ondanks een ruime traditie van thematisering van de stedelijke atmosfeer door een modernistische film dit thema nog niet uitgeput is als bron voor een origineel scenario.
Judie Foster vertolkt moedig een voor haar ongewone rol. (vrij naar persmap )

Image gallery

47c6f06e f966 425d 9cd2 e2a7f735efcd
261e32d9 7983 4f5c 8b7d 0f84fc325810

Generiek

Regisseur

Tony Bill

Componist

James Newton Howard

Met

Jodie Foster, Tim Robbins, Todd Graff

Cinematograaf

Fred Murphy

Monteur

Andy Blumenthal

Producent

Tony Bill, Forrest Murray

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigd Koninkrijk

Jaar

1987

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?