064884e6 b822 40bc bc21 beb29dfa20f9

Mark L. Lester

Firestarter

Regisseur Mark L. Lester Componist Tangerine Dream Met Drew Barrymore, David Keith, Freddie Jones
Editie 1984
114' - 1984 - Sciencefiction, Actie, Horror - Taal: Engels
MARK LESTER
Geboren in Cleveland, Ohio en studeerde politieke wetenschappen aan de California State University van Northridge. Debuteerde als filmmaker met de dokumentaire TWILIGHT OF THE MAYAS, die hij na een verblijf in Mexico en Guatemala maakte. Deze film werd in 1971 bekroond in Venetië.
In 1975 maakte hij de politieke satire WHITE HOUSE MADNESS, en een aktiefilm BOBBIE JO AND THE OUTLAW. Volgden STUNTS (als WHO'S KILLING THE STUNTMEN op TV uitgezonden), maar brak op de Europese markt pas door met CLASS OF '84.

Firestarter
Charlie, het negenjarige dochtertje van Andy McGee, beschikt over bovennatuurlijke gaven en sommigen proberen haar te vernietigen om het verschrikkelijke geheim van deze gaven op te helderen. Maar Andy's liefde voor het kind drijft hem zo ver, dat hij, om haar te beschermen, de grenzen van de wet én die van zijn eigen geweten overschrijdt. Hij gaat er zelfs toe over dàt te doen waar hij zelf tevoren niet eens aan had durven denken : hij ontketent Charlie's verschrikkelijke vernietigingskracht en richt die tegen hun achtervolgers. Zowel uitvoerend producent Dino de Laurentiis als regisseur Mark Lester geven toe dat de film zijn kracht in zeer grote mate put uit Stephen Kings boek: alles wat voor een film nodig was, stak er al in, zegt de Laurentiis, en vooral : alles wat nodig was voor een overtuigende film : de heftige emoties van de personages, de liefdesband tussen vader en dochter vormen het zwaartepunt. Voor deze na CARRIE, THE SHINING, CUJO, CHILDREN OF THE CORN en CHRISTINE zesde Stephen King-film werd toch wel een uitzonderlijke rolbezetting samengebracht: Drew Barrymore (het vriendje van E.T.), David Keith (de rekruut uit AN OFFICER AND A GENTLEMAN) , Martin Sheen, George C. Scott, Art Carney (HARRY & TONTO), Louise Fletcher (ONE FLEW OVER THE CUCKOO'S NEST, BRAINSTORM), Heather Locklear (van de TV-serie "Dynasty") en Freddie Jones (de boosaardige "eigenaar" van Merrick in THE ELEPHANT MAN). Het scenario is van een andere specialist in het genre : Stanley Mann (CREEPSHOW). En is het nodig te vermelden dat er in deze film flink wat stuntwerk en bravourestukjes ten beste worden gegeven ? Voor de speciale effekten waren Michael Wood en Jeff Jarvis (POLTERGEIST en RETURN OF THE JEDI) verantwoordelijk.

Image gallery

3566ce82 8080 4ba2 a39b f9dfcf1b60e9
064884e6 b822 40bc bc21 beb29dfa20f9

Generiek

Regisseur

Mark L. Lester

Componist

Tangerine Dream

Met

Drew Barrymore, David Keith, Freddie Jones

Scenario

Stanley Mann

Cinematograaf

Giuseppe Ruzzolini

Monteur

David Rawlins, Ronald Sanders

Producent

Frank Capra Jr.

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Scenario gebaseerd op

"Firestarter" (Stephen King)

Jaar

1984