09 20 okt. '24
0c75d44c 75ae 46e6 a578 728e24340821

Philippe Saville

Fellow traveller

97' - 1989 - Drama - Taal: Engels
Regisseur: Philippe Saville Componist: Colin Towns Met: Ron Silver, Hart Bochner, Imogen Stubbs

Twee voormalige leden van de Ameri­kaanse communistische partij, acteur Clifford Byme en scenarist Asa Kaufman, worden door het beruchte House Un­american Activities Committee (HUAC) op de zwarte lijst gezet. Kaufman vertrekt nog naar London voor hij opgeroepen wordt om voor de commissie te verschijnen. Een vriend helpt hem aan een job bij de productie van de kinderserie The Adventures of Robin Hood. Later verneemt Kaufman dat Clifford, zijn vriend, zelfmoord gepleegd zou hebben. Hij zoekt Cliffords vriendin op, de Britse politieke activiste Sarah Aitchinson, en zij geeft hem onderdak als hij moet verhuizen.

Er volgt een relatie tussen de twee, die wel gebukt gaan onder schuldbesef. Toch komt Asa er achter dat Byme 'namen genoemd' heeft voor de HUAC. Groot wordt echter zijn verbazing als hij verneemt dat de bekende psychotherapeut Jerry Leavy een lezingentournee in het VK doet, zonder te worden lastiggevallen door het HUAC, al was hij ook partijlid geweest. Asa verdenkt deze dokter ervan gegevens over zijn patiënten te hebben door­gegeven aan de commissie. Leavy wijst deze aantijging fel af en stelt daarop dat hij handelde In het belang van het wereld socialisme door de aandacht af te helpen leiden van de zuiveringen door Stalin, wanneer in een zg. vrij land soortgelijke processen gevoerd werden...

Image gallery

755d6a6b 7c16 40de abb0 daaced55ef0a
0c75d44c 75ae 46e6 a578 728e24340821

Generiek

Regisseur

Philippe Saville

Componist

Colin Towns

Met

Ron Silver, Hart Bochner, Imogen Stubbs

Scenario

Michael Eaton

Cinematograaf

John Kenway

Monteur

Greg Miller

Producent

Michael Wearing

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigd Koninkrijk

Jaar

1989

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?