08 19 okt. '24
C5e4666f c365 43e2 af1e c59eb5ba8fc8

Sabine Prenczina

Farendj (L'Etranger)

Editie 1990
90' - 1990 - Drama - Taal: Engels
Regisseur: Sabine Prenczina Componist: Mino Cinelu Met: Tim Roth, Marie Matheron, Matthias Habich

Eén van de fel opgemerkte films in de serie "Perspectives du Cinéma français" op het jongste festival van Cannes was deze ongewone film van de jonge Duits­-Franse Sabine Prenczina.

Haar film vertelt het verhaal van Anton, een jonge schrij­ver die de inspiratie een beetje kwijt is en die met zijn vriendin Julie meegaat naar Ethiopië, waar zij humanitair werk wil doen. Zij belanden in het stadje Harar. Op een van zijn wandelingen daar stuit hij op een huis waar de dichter Arthur Rimbaud nog zou hebben gewoond. Hij ontmoet er Zeleka, die daar met haar kleindochter Yssa woont. Zeleka is een soort tovenares die een oude vete met de Franse dichter wil uitvechten omdat hij haar voorvaderen ooit schade had berokkend.

Anton raakt helemaal in de ban van deze vrouw en hij wordt verliefd op Yssa. Hij raakt er zowaar de kluts van kwijt: hij laat Julie achter en trekt in bij Zeleka in Rimbauds huis. Daar raakt hij bezeten van een speurtocht naar het lot van de verdwenen dichter die hem zijn eigen identiteit geleidelijk doet vergeten. Uiteindelijk verlaat hij ook Yssa en trekt hij erop uit als trok een onweerstaanbare kracht hem naar de woestijn, waar hij Zeleka opnieuw, tot zijn ondergang tegemoet zal treden. Terug in Frankrijk verneemt Julie van zijn verdwijning en zij vliegt prompt terug om Anton te zoeken. Zij vindt hem, maar op dat ogenblik is Anton al te ver heen om nog terug te keren...

Image gallery

C5e4666f c365 43e2 af1e c59eb5ba8fc8
95604c7a 6aae 4363 b130 f6db1d9ff362

Generiek

Regisseur

Sabine Prenczina

Componist

Mino Cinelu

Met

Tim Roth, Marie Matheron, Matthias Habich

Cinematograaf

Elisabeth Prouvost

Monteur

Geneviève Letellier

Producent

Jean De Tregomain

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Frankrijk

Jaar

1990

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?