Fa8f8d6a e291 48b4 ab11 9d93db24addd

Antonio Gimenez-Rico

El disputado voto del Sr. Cayo (Mr. Cayo's disputed vote)

Regisseur Antonio Gimenez-Rico Met Francisco Rabal, Juan Luis Galiardo, Iñaki Miramón, Lydia Bosch
Editie 1987
98' - 1986 - Drama - Taal: Spaans

Madrid 1986: Congreso de los Diputados (Spaanse Kamer ). Rafael Corral , een jong socialistisch volksvertegenwoordiger, ver­neemt het plotselinge overlijden van zijn vriend Victor Velasco. Op de begrafenis ontmoet hij Laly met wie hij herinnering­en ophaalt over hun gestorven vriend.
Burgos 1977. De verkiezingscampagne loopt ten einde... Victor begint (als kan­didaat) zijn laatste tocht langsheen de meest afgelegen dorpjes in de buurt, samen met Laly en Rafa (Rafael). In een 'spookstad' ontmoeten ze Senor Cayo, een man die leeft als Robinson Crusoe met de wijsheid van een honderdjarige . De tegenstelling tussen zijn wereld en die van de jongeren is meteen duidelijk...
Een golf van geweld en terreur maakt een einde aan Victors campagnedag en ver­slagen keren de drie naar Burgos terug. Madrid 1986. Laly neemt afscheid van Rafa en geeft hem een opdracht: terug­keren naar Mr Cayo en nagaan voor wie de man stemde (zoals Victor het wou) ... Rafaël vindt de man op z'n sterfbed. Mr. Cayo verlaat het dorp in een gesofis­ticeerde ambulance. Rafael vindt een pos­ter van Victor op een voornaam plekje in Cayo 's huis. Rafa verlaat het dorp. Sr. Cayo is een sfeervolle film die een groot deel van zijn kracht put uit de - alweer - schitterende vertolking van Francisco Rabal, die hier een personage neerzet dat je zou kunnen vergelijken met dat van de opa uit Los Santos Innocentes, een univer­sele oude man, maar die ook alweer zo Spaans is dat alleen hij die kan vertolken.

Image gallery

Fa8f8d6a e291 48b4 ab11 9d93db24addd
549ff831 315b 42eb 89e2 6b67be109005

Generiek

Regisseur

Antonio Gimenez-Rico

Met

Francisco Rabal, Juan Luis Galiardo, Iñaki Miramón, Lydia Bosch

Scenario

Antonio Gimenez-Rico, Manolo Matji

Cinematograaf

Alejandro Ullua

Monteur

Miguel González Sinde

Meer informatie

Taal

Spaans

Productielanden

Spanje

Jaar

1986