08 19 okt. '24
607d9748 f514 4eb6 9002 6b32d02f75d5

Nijole Adomenaite

Dom na peske

Editie 1992
85' - 1991 - Drama - Taal: Russisch
Regisseur: Nijole Adomenaite Componist: Algirdas Paulavicius Met: Yelena Shiffers, Yelena Shachkova, Yuri Astafyev
De nieuwe film van de maakster van Koma) gaat over de vreemde relatie tussen Ada en Sonja, twee sovjet-vrouwen van dezelfde leeftijd maar van totaal verschillende sociale achtergrond. Ada heeft alles - een mooi uiterlijk, vrienden, een echtgenoot, een minnaar, een dochter, en een succesvolle carrière als vertaalster. Ze bezit ook een huis dat, met zijn vele kamers, duur meubilair en kristal, Sonja verbaasd doet staan. Maar waar Sonja het meest van houdt zijn de stimulerende gesprekken tijdens de maaltijden.
Sonja heeft niets. Ze leidt een eenzaam, grijs en onbevredigd bestaan, van de ene sociale woning in Leningrad naar de andere verhuizend. Hoewel ze een baan heeft als museumsuppoost moet ze, om rond te komen, nog bijverdienen als kleermaakster. Het was via deze weg dat Sonja in Ada's huis terechtkwam, om er zich na enige neer te leggen bij hun totaal verschillende levensstijlen. Op een dag echter is Ada in haar wiek geschoten door Sonja's gebruikelijke tactloosheid. Ze stelt haar society-vriendinnen voor om Sonja voor de gek te houden. Ze zullen haar een brief sturen van een zogenaamd hopeloos verliefde bewonderaar. Hoewel het plan vrij eenvoudig is, is het resultaat dat niet. De levens van de twee vrouwen zullen op de meest vreemde en ingrijpende manier veranderen ...

Image gallery

607d9748 f514 4eb6 9002 6b32d02f75d5

Generiek

Regisseur

Nijole Adomenaite

Componist

Algirdas Paulavicius

Met

Yelena Shiffers, Yelena Shachkova, Yuri Astafyev

Scenario

Natalya Chepik

Cinematograaf

Aleksandr Shumovich

Meer informatie

Taal

Russisch

Productielanden

Sovjet Unie

Scenario gebaseerd op

'Sonya' (Tatyana Tolstaya)

Jaar

1991

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?