09 20 okt. '24
94aecabc 1ded 4208 b900 2ee3d228c3bb

Dorota Kedzierzawska

Diably, diably (Devils, devils)

Editie 1991
86' - 1991 - Drama - Taal: Pools
Regisseur: Dorota Kedzierzawska Componist: Andrzej Sielski Met: Danuta Szaflarska, Monika Niemczyk, Jerzy Lapinski
Een groep zigeuners zetten hun kamp op in de buurt van een klein Pools dorp. De kinderen van het dorp voelen zich meteen aangetrokken tot deze mysterieuze mensen die het grootste deel van hun tijd al zingend en dansend doorbrengen. Ze observeren hen, eerst vanop een afstand, tot op het moment dat ze niet meer kunnen weerstaan aan de warmte en vriendschap die de zigeuners uitstralen en met hen kennis willen maken. Door haar contact met de groep zet Mala, een 13 jarig meisje, haar eerste pijnlijke stap naar de volwassenheid. Wanneer haar relaties met de zigeuners intensiever worden, komt protest vanuit het dorp, vooral dan van de pastoor, die de leden van het gezelschap als duivels beschouwt. Hij zal alles in het werk stellen om hen uit de buurt van het dorp te verdrijven, en Mala wordt het slachtoffer van de strijd tussen hem en haar vrienden...
Oiably Oiably vertelt een gevoelig en visueel gedetailleerd verhaal over de ontluikende sexualiteit van een tienermeisje en is meteen ook een boeiend document over de rituelen van het zigeunerleven. Er zijn geen dialogen, maar dat is ook niet nodig : het beeld spreekt voor zichzelf. (naar Screen International 31.05.91)

Image gallery

94aecabc 1ded 4208 b900 2ee3d228c3bb
3e64de8c 15bf 4d26 ba80 9a57e1e5361d

Generiek

Regisseur

Dorota Kedzierzawska

Componist

Andrzej Sielski

Met

Danuta Szaflarska, Monika Niemczyk, Jerzy Lapinski

Scenario

Dorota Kedzierzawska

Cinematograaf

Zdzislaw Najda

Monteur

Wanda Zeman

Producent

Pawel Rakowsky

Meer informatie

Taal

Pools

Productielanden

Polen

Jaar

1991

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?