09 20 okt. '24
B1c3e54a b733 4368 bb63 8b4483f5c496

Malcolm Taylor, Hugo del Carril

Dark River

Editie 1990
100' - 1990 - Drama - Taal: Engels
Regisseur: Malcolm Taylor, Hugo del Carril Componist: Keith Miller Met: Hugo del Carril, Adriana Benetti, Raúl del Valle, Tom Bell, Kate Buffery, Siân Phillips

Gedesillusioneerd door de teloorgang van Groot-Brittannië laat ambtenaar John Deacon er zich toe overhalen een over­plaatsing te aanvaarden in een kleine stad In Afrika. Al vlug merkt hij dat zijn nieuwe thuis bevolkt wordt door gedesil­lusioneerde landgenoten die een soort mini-Britain hebben gecreëerd aan de oevers van een diepe en donkere Afri­kaanse rivier. Hij begint een relatie met de dochter van de leider van de club, Lydia Priestly, die Deacons wijsheid gebruikt om haar eigen zelfvertrouwen op te krik­ken en haar sociale status te verbeteren. Een van haar eerste veroveringen is Deacons beste vriend, die zijn spaar- geld verliest In een ingewikkelde export­affaire van struisvogelveren.

Om meer te weten te komen van dit vreemde land gaat hij op visite bij de zg. Chocolade Weduwe, een oude stammoeder die ver­slaafd is aan cacao en die niet liever doet dan mensen manipuleren. Deacons stilte werkt wel op de zenuwen van Yor1de, de barman van de club, die de anderen tegen hem opzet. Geroddel verzuurt zijn leven verder. Uiteindelijk komt Deacon van Elias, de kelner, te weten dat er over hem allerhande verhalen de ronde doen. Hij vaart de rivier op om af te rekenen met de persoon die hij voor dit alles verantwoordelijk acht.

Dark Rlver Is een psychologische studie van een man én van een kleine, besloten gemeenschap In een afgelegen en onherbergzaam oord. (persmap)

Image gallery

B1c3e54a b733 4368 bb63 8b4483f5c496
6322a061 ab37 4ce0 b7fd 37dc822e1c8b

Generiek

Regisseur

Malcolm Taylor, Hugo del Carril

Componist

Keith Miller

Met

Hugo del Carril, Adriana Benetti, Raúl del Valle, Tom Bell, Kate Buffery, Siân Phillips

Scenario

Eduardo Borrás, Alfredo Varela, Malcolm Taylor

Cinematograaf

Robin Vidgeon, Colin Clarke

Monteur

Stuart Taylor

Producent

Malcolm Taylor, Shellie Smith

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigd Koninkrijk

Jaar

1990

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?