09 20 okt. '24
542fff9c 91ee 49d4 8d87 ff8ab7463396

Eduardo de Gregorio

Corps perdus

Editie 1989
95' - 1989 - Drama - Taal: Spaans, Frans
Regisseur: Eduardo de Gregorio Componist: Gustavo Beytelmann Met: Laura Morante, Tchéky Karyo, Gerardo Romano, Georges Claisse, Maria Vaner, Osvaldo Bonet
Eric Desange is een internationaal gereputeerde kenner van de schilderijen van Juan Bax. Op een dag wordt hij naar Buenos Aires uitgenodigd om een doek waarvan vermoed wordt dat Bax de schilder is te identificeren. Desange reist af en wordt opgehaald door Laura Canetti en haar echtgenoot. Hij begint dadelijk met zijn onderzoek.
Van bij het begin bekruipt hem het gevoel dat het doek niet voltooid werd het is alsof Bax de achtergrond had klaargemaakt voor een of twee personages. Tijdens zijn onderzoek op de plaats zelf waar het schilderij werd gemaakt bevindt Desange zich plotseling in 1927, in de tijd toen Bax zijn intrek had genomen in het sjieke verblijf. Tijdens een bal ontmoet hij Letizia, zijn gastvrouw. Zij gelijkt opvallend op Laura Canetti. Hijzelf heeft een groot litteken op zijn gelaat en lijkt op Bax. Hij wordt verliefd op Letizia maar zij wijst hem af. 's Ochtends weet hij niet meer of hij gedroomd heeft... Maar Laura's bezorgdheid bevestigt zijn vermoeden: het doek lijkt een soort scharnier te zijn tussen twee werelden, een soort spiegel van Alice. Laura en Desange stappen zo vaak over dat ze op den duur het gevoel voor de realiteit verliezen... Een bevreemdende film geïnspireerd door 'Dr. Jekyll andMr. Hyde' van R.L.Stevenson en in de geest van Edgar Allan Poe, maar toch ook doordrongen van de literaire tradities van Gregorio's land van herkomst - Argentinië, Jorge Luis Borges, verhalen over mensen die zich op de rand van het reële begeven en daar ook aan ten onder gaan. 'Corps Perdus' ademt een warme, ongezonde sfeer uit die menigeen zal aantrekken. Knappe vertolkingen van Tchéky Karyo (vorig jaar nog te gast op het Filmgebeuren bij de première van 'L’Ours') en Laura Morrante minder bekende actrice die al heel wat ervaring opdeed bij o.m. Bertolucci, Moretti, Monicelli en Tanner.

Image gallery

Bbdcc0b7 5e45 4696 a3b4 b970616aa902
542fff9c 91ee 49d4 8d87 ff8ab7463396

Generiek

Regisseur

Eduardo de Gregorio

Componist

Gustavo Beytelmann

Met

Laura Morante, Tchéky Karyo, Gerardo Romano, Georges Claisse, Maria Vaner, Osvaldo Bonet

Scenario

Suzanne Schiffman, Eduardo de Gregorio, Charles Tesson

Cinematograaf

Jose Maria Hermo, Maurice Giraud, Patrick Thibaud

Monteur

Nicole Lubtchansky

Meer informatie

Taal

Spaans, Frans

Productielanden

Frankrijk

Jaar

1989

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?