09 20 okt. '24

Deep Pal

Cages

Editie 1983
30' - 1983 - Documentaire
Regisseur: Deep Pal Componist: Deepan Chatterji
DEEP PAL
Geboren in 1953. Begon als setfotograaf bij commerciële Hindi-filmprodukties. CAGES is zijn debuutfilm als onafhankelijk filmer. Falkland Road in Central Bombay is the red light district where cheap sex is provided on an assembly line basis. Women are brought to these dinghy brothels from all parts of India and from Nepal. Once they enter the cages, their fate is sealed. Same accept, others rebel but none escape.
(brochure Oberhausen)

In CAGES van Deep Pal wordt een bepaalde straat van Bombay belicht: Falkland Road, 400 meter lang en goed voor ongeveer 100. 000 prostituées die zonder geneeskundige controle de mannen van de 10 miljoenenstad Bombay moeten opvangen. De politie sluit de ogen of is corrupt. 12 tandartsenpraktijken zijn cover-ups voor abortusklinieken. Deep Pal interviewt enkele prostituées die lang niet in hun sas zijn. Met verborgen camera's wordt de handel en wandel overdag en één enkele maal binnen een bordeel geregistreerd.


Generiek

Regisseur

Deep Pal

Componist

Deepan Chatterji

Cinematograaf

Deep Pal

Monteur

Sanjeev Naik

Producent

S. Kausar Husain

Meer informatie

Productielanden

India

Jaar

1983

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?