09 20 okt. '24
58a78b32 94be 43c3 b053 9864fd527214

Billy Woodberry

Bless Their Little Hearts

Editie 1984
80' - 1983 - Drama - Taal: Engels
Regisseur: Billy Woodberry Componist: Little Esther Phillips, Archie Shepp Met: Nate Hardman, Kaycee Moore, Angela Burnett
BILLY WOODBERRY
BLESS THEIR LITTLE HEARTS is de eerste langspeelfilm van de
Afro-Amerikaanse kineast Billy Woodberry. Na studies cinema en Afrikaanse geschiedenis aan de Universiteit van California liet hij zich in 1978 opmerken met de tedere kortfilm THE POCKET BOOK, over een ontmoeting tussen een eenzame oude vrouw en een klein zwart kind uit het ghetto van Watts. Met andere kineasten van Los Angeles en de Westkust ontwikkelt Woodberry aan de rand van de grote Hollywoodstudio's een cinema die een indringend beeld ophangt van de zwarte gemeenschap in de States.

Bless their Little Hearts
BLESS THEIR LITTLE HEARTS is een kroniek van het leven van een zwart koppel uit de arbeidersklasse dat probeert het gezin samen te houden in een tijd waarin het af te rekenen krijgt met langdurige werkloosheid, ontrouw en sociale onverschilligheid. De film volgt hun inspanningen om in hun gevecht tegen de economische crisis een moreel en geestelijk evenwicht te bewaren.

BLESS THEIR LITTLE HEARTS moet gesitueerd worden in de traditie van de zwarte onafhankelijke filmproduktie. BLESS THEIR LITTLE HEARTS is een exponent van de nieuwe stroming binnen deze traditie, gevoed door een nieuwe sensibiliteit en nieuwe mogelijkheden. Vele van de nieuwe jonge regisseurs hebben aan de filmacademie gestudeerd, en ze ondergingen niet enkel de invloed van de rassenproblematiek in hun land, maar ook van de art­films uit de hele wereld. Zij hebben dan ook veel geleerd van de Italiaanse neorealisten, de Franse Nouvelle Vague, en misschien nog het meest van regisseurs uit Cuba, Brazilië, India en Afrika. De boodschap van BLESS THEIR LITTLE HEARTS is universeel (liefde en ontrouw, geloof en wanhoop). De film heeft ook die zwarte sensibiliteit, dat exclusief idiomatisch trekje dat men al eerder te smaken kreeg in de muziek, de geschriften, de dans en de taal van de zwarten. Op dit vlak betekent BLESS THEIR LITTLE HEARTS een belangrijke filmische bijdrage tot de artistieke en mythische elementen waaraan elk filmpubliek behoefte heeft. (FIA 1984)

Image gallery

2fbc904d 2a5e 46ee 91c1 8439f861b32d
58a78b32 94be 43c3 b053 9864fd527214

Generiek

Regisseur

Billy Woodberry

Componist

Little Esther Phillips, Archie Shepp

Met

Nate Hardman, Kaycee Moore, Angela Burnett

Scenario

Charles Burnett

Cinematograaf

Charles Burnett

Monteur

Billy Woodberry

Producent

Billy Woodberry

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

1983

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?