09 20 okt. '24
2b40f8a5 6e7e 453f 9599 91149bb10c7e

John Cassavetes

Big Trouble

Editie 1987
93' - 1986 - Komedie - Taal: Engels
Regisseur: John Cassavetes Componist: Bill Conti Met: Peter Falk, Alan Arkin, Beverly D'Angelo
De klassieke komedie Big Trouble brengt een stel acteurs samen in rollen die het publiek ze bij voorkeur ziet vertolken. John Cassavetes dirigeert virtuoos de Peter Falk als de komische onverbeterlijke oplichter en handlanger van Alan Arkin, die we hier meemaken in de rol van een sullige , corrupte verzekeringsagent, met als vrouw Valerie Curtin en met Beverly D 'Angelo als de vrouw die een moord beraamt op haar echtgenoot Peter Falk. Voor een hele som moet een verzekerings­maatschappij worden opgelicht. Blanche Rickey zal het geld innen wanneer haar man zoals gepland bij een ongeval op de trein om het leven komt. Leonard Hoffman, de verzekeringsagent in kwestie zal daarbij, onder druk van zijn vrouw die haar drie zonen per se naar de Yale University wil sturen, zijn deel van het vuile geld opstrijken.
Zoals verwacht loopt deze amusante va­riatie op het thema van Double Indemnity anders af dan het er bij het begin naar uit ziet. De twee heren zullen de door Blanche Rickey ingehuurde moordenaar voor de gek houden. En daarenboven schrikt ver­zekeringsagent Hoffman aardig op wanneer hij erachter komt dat ook hij bedrogen is. Op een vergadering van de top van de verzekeringsmaatschappij duikt Steve Ric­key, vermomd als de onverwachte gevol­machtigde van zijn « eigen weduwe»! Genoeg stof dus voor een dolkomische en spannende film die uiteindelijk toch uit­loopt in een eind goed al goed. Een voor Cassavetes wel ongewone film, maar dat wordt vlug begrijpelijk als we weten dat aanvankelijk Andrew Bergman de film moest maken. Deze film komt bij ons enkel op video uit. Tussen haakjes: bij de « supporting cast» herkent u zeker Robert Stack - de Elliot Ness van de televisie - Untouchables... (vrij naar pers­map)

Image gallery

5ffd81b2 4fbe 450a 8a54 3c3e2c296776
2b40f8a5 6e7e 453f 9599 91149bb10c7e

Generiek

Regisseur

John Cassavetes

Componist

Bill Conti

Met

Peter Falk, Alan Arkin, Beverly D'Angelo

Scenario

Andrew Bergman

Cinematograaf

Bill Butler

Monteur

Donn Cambern, Ralph E. Winters

Producent

Mike Lobell

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

1986

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?