08 19 okt. '24
8ca1abda bd73 4789 bb10 9318b6321a18

Paul Cox

A Woman's Tale

93' - 1991 - Drama - Taal: Engels
Regisseur: Paul Cox Componist: Paul Grabowsky / Grab Sound Met: Sheila Florance, Gosia Dobrowolska, Norman Kaye
Paul Cox' nieuwe film is een gevoelige en uitdagende film over het ouder worden. Centraal staat Martha, een moderne, levenslustige vrouw, gevangen in een lichaam dat bijna 80 wordt. Ze heeft de goede en slechte kanten van het leven gezien, en geeft goede raad en liefde aan iedereen die er voor open staat. Martha, die onophoudelijk sigaretten paft, leeft van haar herinneringen: ze blikt terug op de oorlogsjaren, en de dood van haar kind tijdens een luchtaanval. Haar nauwste bondgenoot en strijdmakker is Anna, de verpleegster van de wijk. Hun vriendschap is gebaseerd op Anna's steun aan en begrip voor Martha's felle onafhankelijkheid van geest. Martha, die de wereld veel te cynisch en harteloos vindt, weigert de beperkingen te aanvaarden die de maatschappij oplegt aan het ouder worden, en ze vecht met de nodige humor tegen het establishment. Dan plots laat de dood van een nauwe verwant Martha verward en neerslachtig achter, en haar zoon besluit haar in een rustoord te plaatsen. Martha echter heeft andere plannen ...
Zijn vaste actrice Sheila Florance inspireerde Cox tot het maken van de film toen hij vernam dat ze kanker had.
A Woman's Tale is duidelijk een werk van liefde voor Cox, die dit zijn enige film vindt waarover hij helemaal tevreden is"
(Toronto Film Festival 1991)

Image gallery

8ca1abda bd73 4789 bb10 9318b6321a18
1210355e ba00 458a 9f2b d9abc6f91c7c

Generiek

Regisseur

Paul Cox

Componist

Paul Grabowsky / Grab Sound

Met

Sheila Florance, Gosia Dobrowolska, Norman Kaye

Scenario

Paul Cox, Barry Dickins

Cinematograaf

Nino Gaetano Martinetti

Monteur

Russell Hurley

Producent

Paul Cox, Santhana K. Naidu

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Australië

Jaar

1991

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?