09 20 okt. '24

Navin Gooneratne

A 1.000 Flowers

Editie 1984
90' - 1983 - Drama
Regisseur: Navin Gooneratne Componist: Premasiri Khemadasa Met: Mallika Sarabhai, My Lai Amarapitak, Navin Gooneratne
Deze door Franse recensenten "een aangrijpende hymne aan de vrede" genoemde film van Navin Gooneratne en Wickremaratne volgt drie Aziaten in hun tocht van Azië naar Frankrijk, waar zij zullen deelnemen aan de folklorefestivals van Gannat en Confolens.
Pravin is de spilfiguur: hij organiseert een dansgroep samen met de Indische danseres Durga. Op zoek naar dansers in Thailand stuiten zij op een groep bootvluchtelingen uit Viëtnam. Onder hen bevindt zich My Lai, een jonge vrouw die verscheurd is door de verschrikkingen die zij en zovele anderen in haar land hebben moeten doormaken. Zij gaat met Pravin mee. Gaandeweg raakt Pravin in de ban van de Viëtnamese. Deze film is geen tranerige melo; de ideeën die hij wil uitwerken zijn nobel, de fotografie is soms van hoge kwaliteit, ondanks de bescheiden middelen en het gebrek aan technische vakkennis. Opnamen werden gemaakt in Frankrijk, Sri Lanka, Indië en Thailand. Totale kostprijs: zowat 500.000 dollar.

Tijdens de wereldpremière in Vichy werd de film zeer gunstig onthaald. Dat zal wel te maken hebben met de schitterende wijze waarop de diverse dansen elkaar in een haast duivels tempo opvolgen en met de kleurige vredesboodschap van een enorm boeket bloemen. De opbrengsten van de film gaan gedeeltelijk naar het vluchtelingenfonds van de Verenigde Naties.
(Vrij naar persmap, La Montagne en La Tribune)

Generiek

Regisseur

Navin Gooneratne

Componist

Premasiri Khemadasa

Met

Mallika Sarabhai, My Lai Amarapitak, Navin Gooneratne

Scenario

Dharmasiri Wickremaratne

Cinematograaf

Donald Karunaratne

Producent

Navin Gooneratne

Meer informatie

Productielanden

Thailand, Sri Lanka

Jaar

1983

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?