Eleni Karaindrou WSA Great Greek Composers Industry

WSA Film Music Days

Filmmuziek zit al decennialang in het DNA van Film Fest Gent. Die unieke focus vind je terug in de verschillende muzikale evenementen en projecten die Film Fest Gent elk jaar organiseert. Tijdens de jaarlijkse WSA Film Music Days dompel je je onder in alle facetten van de filmmuziek. Je hoort componisten en mensen uit het vak in het woord tijdens de talks & masterclasses, en de kracht van filmmuziek ervaar je tijdens onze symfonische filmmuziekconcerten.
Great Greek Composers WSA© Jeroen Willems

Concerten

Geen Film Fest Gent zonder concerten. Jaarlijks zet het festival filmmuziek in de schijnwerpers met heel wat live muziek. Met als uitschieter de World Soundtrack Awards.

Ruben De Gheselle Natalie Holt Industry WSA© Michiel Devijver

WSA Film Music Days

Elke editie komen heel wat filmmuziekprofessionals samen op de WSA Film Music Days, het netwerkevent voor zowel jong als meer ervaren internationaal filmmuziektalent. Het is de ideale gelegenheid om inzicht te krijgen in nieuwe ontwikkelingen, om deel uit te maken van inspirerende discussies en om collega's in levende lijve te ontmoeten.

20181013 FFGENT 2018 Jeroen Willems 832

Compositiewedstrijd

Jonge componisten krijgen elk jaar de kans om deel te nemen aan de WSA Film Music Composition Contest. De winnaar krijgt de prestigieuze Sabam Award for Best Original Composition by a Young Composer, uitgereikt op de World Soundtrack Awards.

Mark isham album

Albums

Film Fest Gent en Brussels Philharmonic slaan de handen in elkaar om de filmmuziekfan te verblijden met een WSA Album. Elk jaar opnieuw eert het album componisten die wereldwijde faam genieten.