12 23 okt. '21
20171018 Filmfest Gent 2017 Jerroen Willems 130

Filmmuziek

Filmmuziek zit al decennialang in het DNA van Film Fest Gent. Die unieke focus vind je terug in de verschillende muzikale evenementen en projecten die Film Fest Gent elk jaar organiseert.

20171018 Filmfest Gent 2017 Jerroen Willems 123

Concerten

Geen Film Fest Gent zonder concerten. Jaarlijks zet het festival filmmuziek in de schijnwerpers met heel wat live muziek. Met als uitschieter de World Soundtrack Awards.

20181017 FFGENT 2018 Jeroen Willems 1173

WSA Industry Days

Elke editie komen heel wat filmmuziekprofessionals samen op de WSA Industry Days, het netwerkevent voor zowel jong als meer ervaren internationaal filmmuziektalent. Het is de ideale gelegenheid om inzicht te krijgen in nieuwe ontwikkelingen, om deel uit te maken van inspirerende discussies en om collega's in levende lijve te ontmoeten.

20181013 FFGENT 2018 Jeroen Willems 832

Compositiewedstrijd

Jonge componisten krijgen elk jaar de kans om deel te nemen aan de WSA Film Music Composition Contest. De winnaar krijgt de prestigieuze Sabam Award for Best Original Composition by a Young Composer, uitgereikt op de World Soundtrack Awards.

20th filmfestgent cover 3000px100137

Albums

Film Fest Gent en Brussels Philharmonic slaan de handen in elkaar om de filmmuziekfan te verblijden met een WSA Album. Elk jaar opnieuw eert het album componisten die wereldwijde faam genieten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.