09 20 okt. '24

Albums

Elk jaar slaan Film Fest Gent en Brussels Philharmonic de handen in elkaar om de filmmuziekfan te verblijden met een WSA Album. Het album eert componisten met wereldwijde faam en bevat gloednieuwe opnames van bekende en minder bekende muziekstukken.

WSA Album

Film Fest Gent en Brussels Philharmonic duiken voor het jaarlijkse WSA Album de studio in. In zorgvuldig samengestelde compilaties eren de albums filmcomponisten die wereldwijde faam genieten en van wie de muziek de ultieme spotlight verdient. De muziek wordt steeds uitgevoerd door Brussels Philharmonic o.l.v. Dirk Brossé en opgenomen door Motormusic. De cd's zijn gelicentieerd bij Silva Screen Records.

Laurence Rosenthal cover V3 600x

2023 - Laurence Rosenthal: Music for Film and Television

WSA Lifetime Achievement Award-winnaar Laurence Rosenthal is een ongelooflijk veelzijdige componist die doorheen zijn meer dan zestig jaar durende carrière bleef verbazen. Hij schreef muziek voor zowel film en televisie als voor podiumproducties. Rosenthal won maar liefst zeven Emmy's en scoorde ook twee Oscarnominaties. Dit album is de allereerste heropname volledig gewijd aan het oeuvre van de Amerikaan. De meeste suites zijn volledig nieuw samengesteld op basis van de originele manuscripten uit het persoonlijke archief van de componist. Hoogtepunten op het album zijn onder meer muziek uit Arthur Penns The Miracle Worker, het Oscargenomineerde Becket, de western The Return of a Man Called Horse, het spectaculaire Clash of the Titans en de miniseries Mussolini: The Untold Story en George Lucas' The Young Indiana Jones Chronicles.

Mark isham album

2022 - Mark Isham: Music for Film

Mark Isham, eregast bij de World Soundtrack Awards 2022, is een veelzijdige muzikant en componist, die de afgelopen vier decennia zijn talent veelvuldig liet horen, zowel in de elektronische muziek als in zijn jazz-werk en trompetperformances. Zijn genie resulteerde in een groot aantal memorabele scores voor film en televisie, die in dit album voor de allereerste keer samenkomen. Geniet van onder meer gloednieuwe studio-opnames van muziek uit 42, American Crime, The Black Dahlia, Eight Below, A River Runs through It en The Unbearable Weight of Massive Talent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?