08 19 okt. '24

Concerten

World Soundtrack Awards Daniel Pemberton© Jeroen Willems

World Soundtrack Awards

Sinds de oprichting van de World Soundtrack Academy worden jaarlijks de World Soundtrack Awards uitgereikt, de belangrijkste internationale filmmuziekprijzen. Tijdens een feestelijke ceremonie & concert lauwert de WSAcademy de beste scores van het voorbije jaar. De uitreiking is een muzikale avond met live filmmuziek gebracht door Brussels Philharmonic onder leiding van maestro Dirk Brossé.

Great Greek Composers WSA© Jeroen Willems

Filmmuziekconcert

Live muziek mag niet ontbreken op Film Fest Gent. Daarom organiseert het festival concerten waarin filmmuziek centraal staat. In een thematisch ingekleed concert wordt er ingezoomd op muziek dat draait rondom het werk van één componist, land of onderwerp.

VIDEODROOM 2021 Daughters of Darkness Condor Gruppe© Lore Steveninck

Videodroom

VIDEODROOM is de jaarlijkse date tussen Kunstencentrum Voo?uit en Film Fest Gent. Het is een verrassende kruisbestuiving tussen beeld en muziek die filmklassiekers in een nieuw jasje steekt. Het initiatief met live muziek en performances schetst een experimentele blik op de filmcanon en staat garant voor onvergetelijke ervaringen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?