10 21 okt. '23
Andrea Arnold

Director's Talks

Regisseurs die prachtig kunnen vertellen over hun werk, die nodigen we graag uit! Hang aan de lippen van de meest interessante filmmakers van het moment tijdens onze Director's Talks. Céline Sciamma, Cristian Mungiu en Albert Serra komen naar Gent.

Celine Sciamma en Lukas Dhont groot

Between Directors: Céline Sciamma meets Lukas Dhont

Wo 12.10 - na Petite maman - Kinepolis 4

Portrait de la jeune fille en feu-regisseur Céline Sciamma zakt af naar Film Fest Gent voor een Director’s Talk met Lukas Dhont, de regisseur van Close, de openingsfilm van het festival. Voor de talk vertonen we haar laatste film Petite maman.

Christian mungiu 3 4

Director's Talk: Cristian Mungiu

Zo 16.10 - na R.M.N. - Kinepolis 6

De Roemeense regisseur Cristian Mungiu is een gewaardeerd filmauteur. Met zijn sociaalrealistische cinema hoort hij bij de grootheden van de Roemeense New Wave, een generatie filmmakers die opgroeide in een postcommunistisch Roemenië en de angsten capteert van een gedesillusioneerde samenleving.

Albert serra 16 9

Albert Serra

di 18.10 - na Pacifiction - Sphinx 2

De Catalaanse cineast Albert Serra staat te boek als een van meest radicale filmmakers in de hedendaagse cinema. Zijn films provoceren, betoveren, dagen uit, maar zijn bovenal kunststukjes beïnvloed door Europese mythes, geschiedenis en literatuur. In samenwerking met filmmagazine Fantômas.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.