Dankzij de World Soundtrack Awards kan Film Fest Gent de meest gevraagde componisten van de wereld in Gent uitnodigen. Carter Burwell, Nicholas Britell, Hans Zimmer, ... allemaal brachten ze al eens een bezoek aan ons festival. Benieuwd wat ze te zeggen hebben? Ontdek het tijdens onze Composer's Talks!
Borislav Slavov 1

Borislav Slavov

WSA Film Music Days
do19.10 - 10:30 - Kinepolis 8

Moderator: Austin Wintory (Composer, Journey, Abzû)

Je kunt er niet omheen: videogames zijn een wereldwijd fenomeen met een enorme culturele impact. En België schrijft mee een stukje geschiedenis. Begin augustus werd Baldur’s Gate 3, ontwikkeld door het Gentse Larian Studios, de bestverkochte game op distributieplatform Steam. Hoog tijd dus om ook de score de nodige aandacht te geven. Componist Borislav Slavov verzorgde eerder al de muziek voor Divinity: Original Sin II van Larian Studios en die van Crysis 2, waarvoor hij samenwerkte met Hans Zimmer. Een selectie uit Slavovs oeuvre wordt uitgevoerd door Brussels Philharmonic o.l.v. Dirk Brossé tijdens PRESS PLAY: Music in Games.

Stephanie Economou Headshot v2 2021 1

Stephanie Economou

WSA Film Music Days
do 19.10 - 14:00 - Kinepolis 8

Moderator: Ruben De Gheselle (Composer, Clara Sola)

Bekroond componist Stephanie Economou geeft inzicht in haar snel evoluerende carrière en ervaringen in zowel de game- als filmmuziekindustrie. Haar score voor Assassin's Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök won de allereerste Grammy Award for Best Score Soundtrack for Video Games and Other Interactive Media. Als componist voor zowel games als films begrijpt ze als geen ander de bijzonderheden van beide kunstvormen en hoe ze daar muzikaal het beste op kan inspelen. Een selectie uit haar oeuvre wordt uitgevoerd door Brussels Philharmonic o.l.v. Dirk Brossé tijdens PRESS PLAY: Music in Games.

Colin Stetson© Ebru Yildiz

Live Podcast Recording with Colin Stetson

WSA Film Music Days
za 21.10 - 13:00 - YALO

Moderator: Robert Kraft

Componist en muzikant Colin Stetson is dit jaar niet enkel een van de genomineerden van de WSA Discovery of the Year Award, hij heeft ook exclusief voor het festival een concert uitgewerkt rond zijn filmscores. In gesprek met Robert Kraft, gastheer van de Score: The Podcast, bespreekt hij zijn betrokkenheid bij het festival en deelt hij zijn visie op de nog steeds onderschatte kunst van het componeren voor film en tv.

Dompel je onder in filmmuziek

Beluister filmmuziek als nooit tevoren tijdens de WSA Film Music Days. Maak kennis met de componisten van je favoriete scores en leer alles over hoe een score nu precies tot stand komt.