09 20 okt. '24
Ef9577d1 06ac 4a26 bce3 a1db76f32fa6

Stap maar op mijn bezemsteel en andere verhaaltjes (5+)

Editie 2022 Kidsproof
Een heks, een reusachtig rotswezen, een verbannen troubadour, een kuiszieke octopus, een bang meisje ... Deze charmante kortfilmcompilatie - met het Oscargenomineerde Stap maar op mijn bezemsteel en vier gloednieuwe korte verhalen - toont verrassende vriendschappen in verschillende vormen en kleuren.
En of een heks een groot hart kan hebben! Ook al is het soms héél krap, de heks in Stap maar op mijn bezemsteel probeert altijd wel een plaatsje op haar bezem te vinden voor toevallige passagiers. Haar norse kat vindt dit iets minder leuk, maar het is dankzij die passagiers dat de nieuwbakken vrienden kunnen ontsnappen aan de gevaarlijke draak die hen achtervolgt. De film is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Julia Donaldson, kreeg in 2014 een Oscarnominatie en wordt nu vertoond in combinatie met nog vier andere korte verhalen over vriendschap. In Luce en de rots van de Belgische animator Britt Raes probeert een klein meisje een reusachtig Rotswezen terug naar huis te leiden. Muziek in de kruinen is dan weer het bewijs van de kracht van muziek, terwijl Inkt wel een heel erg nette octopus toont. En in Ik ben niet bang! verandert de bange Vanja in een gevaarlijke tijger om haar angst te overwinnen. Handig!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?