C57b9296 006e 4cc7 8324 e1df2f707088

PAARD. x Line of Scrimmage

Editie 2022 Videodroom

PAARD. behoeft anno 2022 nog weinig introductie. De überenergetische Gentse band sloeg de vastgeroeste ideeën over wat jazz hoort te zijn al ontelbare keren vrolijk aan diggelen. Dat de bandleden lak hebben aan hokjes, bewijzen hun vele andere muziekprojecten: Compro Oro, Coely, Doodseskader en Kapitan Korsakov.

Na een zowel hitsige als hilarische livestreamshow bij VIERNULVIER vorig jaar, ontstond het plan om een live soundtrackproject ineen te boksen. Voor het nieuwe filmproject ‘Line of Scrimmage’ slaat de band de handen in elkaar met 6 jonge (animatie)filmmakers.
Geïnspireerd door de filmklassieker Bullitt (1968) met hoofdrolspeler Steve McQueen, vroegen de heren van PAARD. aan elke filmmaker om een kort segment te maken rond het thema ‘achtervolging’. Rekening houdend met hun eclectische en onvoorspelbare smaak, zal PAARD. elk van de 6 films live van een unieke score voorzien.

De korte films zijn van Sarah Yu Zeebroek, William Massy, Kim Pi Lee, Simon & Vincent Lynen, Anton Cla en Alexander Deprez en variëren van handgemaakte stop-motion tot live action drama en abstracte computerbeelden. Verwacht een humoristische vertoning met energieke muziek!