08 19 okt. '24
9e46d83c fec0 4d0c 9321 bb801afd7930

PAARD. x Line of Scrimmage

Editie 2022 Videodroom
PAARD. behoeft anno 2022 nog weinig introductie. De überenergetische Gentse band sloeg de vastgeroeste ideeën over wat jazz hoort te zijn al ontelbare keren vrolijk aan diggelen. Dat de bandleden lak hebben aan hokjes, bewijzen hun vele andere muziekprojecten: Compro Oro, Coely, Doodseskader en Kapitan Korsakov.
Na een zowel hitsige als hilarische livestreamshow bij VIERNULVIER vorig jaar, ontstond het plan om een live soundtrackproject ineen te boksen. Voor het nieuwe filmproject ‘Line of Scrimmage’ slaat de band de handen in elkaar met 6 jonge (animatie)filmmakers.
Geïnspireerd door de filmklassieker ‘Bullitt’ (1968) met hoofdrolspeler Steve McQueen, vroegen de heren van PAARD. aan elke filmmaker om een kort segment te maken rond het thema ‘achtervolging’. Rekening houdend met hun eclectische en onvoorspelbare smaak, zal PAARD. elk van de 6 films live van een unieke score voorzien.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?