14240343 a4e5 4256 9969 bc847786c0e6

Mathilde Fernandez x Promis3

Editie 2022 Videodroom

De veelzijdige artieste Mathilde Fernandez werkt in de performance- en beeldende kunst, maar maakt ook muziek. Na twee solo-ep’s (Hyperstition en Final Vegas) en een job als de helft van het duo ascendant vierge (opgericht met Paul Seul, bekend van het technocollectief Casual Gabberz), is er nu haar derde ep Sensible.

Doorheen zowel elektronische als akoestische landschappen verkent Mathilde meer dan ooit het intieme en persoonlijke, in een universum vol theatrale pop en ongeremde emoties.

Mathilde Fernandez werkt geregeld samen met andere artiesten, zoals Cécile di Giovanni en La Femme. Ze staat ervoor bekend verschillende media te combineren: performancekunst, muziek, video, theater, dans, tentoonstellingen, curatorschap - een filosofie die perfect geïllustreerd wordt door haar nieuwe ep Sensible.

Het Belgische duo Promis3 heeft een eigen plek veroverd in de cyberpopwereld. Hun fascinerende producties, betoverende visuals en opvallende esthetiek weerspiegelen de unieke chemie tussen bandleden Andras en Brent. Als duo verleggen ze voortdurend de grenzen van een herkenbare, maar confronterende visuele identiteit.

Door hun intense band durven ze hun nummers op een autobiografische manier te schrijven, maar het is duidelijk dat hun gezamenlijke invloeden ver reiken: hun repertoire wordt gevormd door soundtracks van games, anime, 00's trance, dubstep, europop en nog veel meer.

Promis3 ontving positieve reviews over hun single Future Funeral in de magazines PAPER, METAL, TMRW en Noctis, en hun prachtige, beklijvende cover van europopklassieker Eiffel 65's Blue.

Het duo brengt zelf muziek uit via Simulated Paradise, een label dat ze zelf hebben opgericht. Het is hun eigen creatieve bureau: ze gebruiken Stimulated Paradise als platform om muziek uit te brengen en samen te werken met andere artiesten. Daarbij focussen ze niet alleen op hun eigen werk, maar ook op artwork, concepten, remixes en creatieve mogelijkheden voor andere artiesten.

Op VIDEODROOM 2022 bracht Mathilde Fernandez, net als cyberpopduo Promis3, een indrukwekkende audiovisuele show.