A4181fd0 4e7f 4360 bc0b a8c1a64aa996

Het Diverse Filmberoep

Editie 2021

Ook dit jaar dompelt Film Fest Gent weer helemaal onder in de harde waarheden rond gender- en culturele diversiteit in de filmsector. Samen met Wanda Collective, Represent, VAF en Mediarte zetten we samen de namiddag in teken van inclusie in het Vlaamse film- en medialandschap.

In het eerste panel focussen de sprekers zich op intimacy in film. Intimacy coordinator Philine Janssens, regisseur Jonas Baeckeland, actrice Anemone Valcke, acteur Nabil Mallat, cast en crew van Cool Abdoul, delen hun ervaringen over veiligheid op de filmset. Nadien gaat Viktor Van Der Veken, onderzoeker bij de Genderkamer, dieper in op grensoverschrijdend gedrag. En stelt hij ook de Genderkamer, een ombudsdienst voor slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag uit de audiovisuele en culturele sector, voor.

In het tweede panel wordt er openlijk nagedacht over hoe concreet gewerkt moet worden aan inclusie in de filmsector. Lize Lefaible (producente) en Charlie Dewulf (regisseur, scenarist en Digital Marketing Producer) gaan in op de dynamiek tussen maker en producent binnen dit onderwerp. Nadien volgt regisseur Nabil Ben Yadir (Animals) die meer vertelt hoe hij inclusiviteit en intersectionaliteit meenmeent in zijn maakproces en hoe hij zijn verhaal zo authentiek mogelijk vertelt. Casting director Rebecca Van Unen en regisseur Dorothée Van Den Berghe bespreken vervolgens inclusie vanuit het standpunt van casting en scenario. De dag sluit af met een uiteenzetting van het Generation Inclusion Initiatief, een Nederlands ontwikkelingstraject voor creatief talent, dat gelooft in de kracht van inclusief medialandschap. Ook Aminata Demba (Represent) is van de partij en zal de hele dag aan elkaar praten.

PROGRAMMA:

Panel I: Intimacy in Film

14:15 Uiteenzetting Intimacy Coaching

14:45 Case Study Cool Abdoul

Met onder andere: Philine Janssens, Jonas Baeckeland, Anemone Valcke en Nabil Mallat

15:10 Grensoverschrijdend gedrag met de Genderkamer

Sprekers: Viktor Van Der Veken

Panel II: Inclusion in Film

16:00 Hoe inclusief werken als productiehuis

Met onder andere: Lize Lefaible en Charlie Dewulf

16:30 Case Study Animals

Met onder andere: Nabil Ben Yadir

16:50 Inclusie in scenario & casting

Met onder andere: Rebecca van Unen (Oi Mundo Casting) en Dorothée Van Den Berghe

17:15 Afsluitende uiteenzetting Generation Inclusion Initiatief

Moderator: Aminata Demba

In samenwerking met

Met de steun van