11 22 okt. '22
Aa719d10 a74e 48c1 8a03 3d216c58c9e0

Het Diverse Filmberoep

Ook dit jaar dompelt Film Fest Gent weer helemaal onder in de harde waarheden rond gender- en culturele diversiteit in de filmsector. Samen met Wanda Collective, Represent, VAF en Mediarte zetten we samen de namiddag in teken van inclusie in het Vlaamse film- en medialandschap.

In het eerste panel focussen de sprekers zich op intimacy in film. Intimacy coach Philine Janssens, regisseur Jonas Baeckeland, actrice Anemone Valke, acteur Nabil Mallat, cast en crew van Cool Abdoul, delen hun ervaringen over veiligheid op de filmset. Nadien gaat Viktor Van Der Veken, onderzoeker bij de Genderkamer, dieper in op grensoverschrijdend gedrag. En stelt hij ook de Genderkamer, een ombudsdienst voor slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag uit de audiovisuele en culturele sector, voor.

In het tweede panel wordt er openlijk nagedacht over hoe concreet gewerkt moet worden aan inclusie in de filmsector. Lize Lefaible en Charlie Dewulf gaan in op het onderwerp als producenten. Nadien volgt regisseur Nabil Ben Yadir (Animals) die meer vertelt hoe hij inclusiviteit en intersectionaliteit meenmeent in zijn maakproces en hoe hij zijn verhaal zo authentiek mogelijk vertelt. Casting director Rebecca Van Unen en regisseur Dorothée Van Den Berghe bespreken vervolgens inclusie vanuit het standpunt van casting en scenario. De dag sluit af met een uiteenzetting van het Generation Inclusion Initiatief, een Nederlands ontwikkelingstraject voor creatief talent, dat gelooft in de kracht van inclusief medialandschap. Ook Aminata Demba (Represent) is van de partij en zal de hele dag aan elkaar praten.

PROGRAMMA:

Panel I: Intimacy in Film

14:15 Uiteenzetting Intimacy Coaching

14:45 Case Study Cool Abdoul

Met onder andere: Philine Janssens, Jonas Baeckeland, Anemone Valke en Nabil Mallat

15:10 Grensoverschrijdend gedrag met de Genderkamer

Sprekers: Viktor Van Der Veken

Panel II: Inclusion in Film

16:00 Hoe inclusief werken als productiehuis

Met onder andere: Lize Lefaible en Charlie Dewulf

16:30 Case Study Animals

Met onder andere: Nabil Ben Yadir

16:50 Inclusie in scenario & casting

Met onder andere: Rebecca van Unen (Oi Mundo Casting) en Dorothée Van Den Berghe

17:15 Afsluitende uiteenzetting Generation Inclusion Initiatief

Moderator: Aminata Demba

In samenwerking met

Met de steun van

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.