09 20 okt. '24
5ef2b7d5 cd5e 40aa a166 8f3ca602dec2

23rd World Soundtracks Award Ceremony & Concert

WSA
Op 21 oktober 2023 verzamelde de internationale filmmuziekwereld in Gent voor de 23ste editie van de World Soundtrack Awards, de prestigieuze filmmuziekprijzen van Film Fest Gent die jaarlijks het festival afsluiten.

Een awardshow en een onvergetelijk concert ineen. Dat is al jaren het recept van de World Soundtrack Awards. Afgewisseld met uitvoeringen van het beste wat de filmmuziek te bieden heeft, worden heel wat prijzen uitgedeeld door de World Soundtrack Academy én door het publiek. Ontdek live welke componisten zich de winnaar mogen noemen in de categorieën Film Composer of the Year, Television Composer of the Year, Best Original Song, Discovery of the Year, Sabam Award for Best Original Composition by a Young Composer en de Public Choice Award. Dit jaar reikt het festival een gloednieuwe prijs uit: de WSA Game Music Award (gestemd door het publiek). Die winnaar wordt al bekendgemaakt op het concert PRESS PLAY: Music in Games op 19 oktober.

Twee grootmeesters worden tijdens de World Soundtrack Awards geëerd met een Lifetime Achievement Award: Nicola Piovani en Laurence Rosenthal. Beide componisten hebben al een decennialange carrière achter de rug en componeren zowel voor film als televisie. Piovani werkte samen met onder meer belangrijke Italiaanse regisseurs als Marco Bellocchio, de broers Taviani, Nanni Moretti, Federico Fellini en Roberto Benigni. Voor de muziek voor La vita è bella van Benigni mocht Piovani in 1999 een Oscar in ontvangst nemen. Laurence Rosenthal is bij film- en televisiefans dan weer het best bekend voor zijn met Emmy's overladen score voor de tv-serie The Young Indiana Jones Chronicles en de afgeleide films. Rosenthal maakte tweemaal kans op een Oscar. Zowel zijn muziek voor Becket als voor Man of La Mancha werd genomineerd voor een Academy Award.

Ook Eiko Ishibashi, de multigetalenteerde muzikante, is dit jaar een prominente gast op de World Soundtrack Awards. In 2022 won ze de Discovery of the Year Award voor haar meeslepende jazzy score voor de Oscarwinnende film Drive My Car.

Brussels Philharmonic o.l.v. Maestro Dirk Brossé zal tijdens de World Soundtrack Awards live muziek uitvoeren van Nicola Piovani, Laurence Rosenthal en Eiko Ishibashi.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?