11 22 okt. '22
Dag van de Leerkracht JEF

Dag van de Leerkracht

Op donderdag 14 oktober organiseert Film Fest Gent in samenwerking met JEF een inspiratiedag voor leerkrachten. Je ontdekt mogelijkheden om op een creatieve manier film te gebruiken om media- en filmwijze vaardigheden te stimuleren bij je leerlingen. Je gaat aan de slag met concrete tools en wisselt ideeën uit met collega-leerkrachten

Programma Dag van de Leerkracht 2021:

 • 9u30: Verwelkoming en introductie
 • 9u45: Filmvertoningen in Kinepolis Gent
 • 10u30: Vorming ‘actief kortfilm kijken en bespreken’
 • 11u30: Lunchpauze
 • 12u30: Vorming 1 naar keuze (zie programma onderaan)
 • 13u45: Vorming 2 naar keuze (zie programma onderaan)
 • 15u00: Afsluitend rondetafelgesprek en vragenronde
 • 15u30: Voorzien einde


Kies twee van deze vormingen voor de sessies om 12u30 en 13u45:

 • Games in de klas

  Hoe kan je als leerkracht videogames succesvol integreren in je lessen? Jeroen Heremans is leerkracht Engels, Nederlands en geschiedenis. Hij omschrijft zichzelf als ‘onderwijsdurver’ met zijn bedrijf Geek My Class inspireert hij leerkrachten om aan de slag te gaan met gaming in het onderwijs. Tijdens deze vorming geeft Jeroen veel praktische toepassingen van games in verschillende lessen mee. Vervolgens laat hij de leerkrachten kennismaken met enkele games rond taal, STEM, social skills en vakoverschrijdend werken.

  Doelgroep: vanaf 3e graad lager en secundair onderwijs
  Docent
  : Jeroen Heremans, Geek My Class

 • Geluid in de film

  Geluid heeft een sterke impact op de betekenis van beelden. Ook in de kortfilm speelt geluid een belangrijke rol. In dit station ga je slag te gaan met geluidseffecten en voice over. We reiken enkele bruikbare en vakoverschrijdende werkvormen aan om te experimenteren met geluid in de klas.

  Docent: JEF

 • Hoe kritisch kijken naar beelden

  In een wereld waar de voortdurende stroom aan media niet meer weg te denken is uit ons dagelijks leven, kan het soms moeilijk zijn om te herkennen hoe het onze gevoelens, kennis en ons gedrag beïnvloedt. Propaganda, fake news, … We worden er allemaal mee geconfronteerd. Hoe kan je leerlingen kritisch leren kijken naar beelden? Je ontdekt tools om deze overtuigende technieken te herkennen en om te zetten in actieve creatieopdrachten.

  Doelgroep: vanaf 3e graad lager en secundair onderwijs
  Docent: JEF

Na afloop ontvangt elke deelnemer een digitaal informatiepakket met bijkomende tips en een attest van deelname. De deelnameprijs bedraagt 15 euro. In deze prijs is lunch inbegrepen. Inschrijven kan via deze link.

Vragen? Stuur een mailtje naar educatie@filmfestival.be!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.