VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Kies je dag:
Educatie @ Film Fest Gent
Educatie @ Film Fest Gent
Film Fest Gent
FILM FEST GENT

9 > 19 okt 2018

Kom met jouw school naar Film Fest Gent 2018

Film Fest Gent breidt haar educatief aanbod uit, en daar kan je met jouw hele school tijdens de 45ste editie (9-19 oktober 2018) van proeven! Zeven voormiddagen kunnen leerlingen het festival ervaren, inclusief een geweldige festivalfilm, een in- en uitleiding en een voorbereidende lessenfiche. Daarnaast bieden we ook workshops aan en richt het festival vanaf 2018 een visiedag in voor leerkrachten. 

Schoolvoorstellingen

Elke voormiddag rollen we de rode loper uit voor scholen en hun leerlingen. Ontdek samen met jouw klas of school een film in Belgische première. Iedere filmvertoning wordt bovendien ingeleid en van omkadering voorzien. Per film voorzien we een lesfiche zodat je ook in de klas aan de slag kan.

Onze educatieve filmvoormiddagen vinden plaats op de volgende data: 

  • Woensdag 10/10: Kleuteronderwijs
  • Donderdag 11/10: Lager Onderwijs (1e graad)
  • Vrijdag 12/10: Lager Onderwijs (2e graad)
  • Maandag 15/10: Lager Onderwijs (3e graad)
  • Dinsdag 16/10: Secundair Onderwijs (1e graad)
  • Woensdag 17/10: Secundair Onderwijs (2e graad)
  • Donderdag 18/10: Secundair Onderwijs (3e & 4e graad)

Wil jij er nog bij zijn? Stuur een mailtje naar educatie@filmfestival.be!

Een filmvoormiddag kost €4,50 per leerling. Eén begeleider per 15 leerlingen is gratis. De vertoningen vinden steeds plaats in Kinepolis Gent. De filmselectie is eind augustus bekend.

Voor de educatieve filmvoormiddagen werkt Film Fest Gent samen met JEF. JEF is het aanspreekpunt voor iedereen die te maken heeft met jeugd, film en nieuwe media, in de klas of in de vrije tijd.

Workshop filmmuziek

Ook dit jaar is er de mogelijkheid deel te nemen aan een workshop filmmuziek. Hiervoor werken we samen met Watch That Sound. Kinderen maken er op een actieve en creatieve manier kennis met muziek en geluid bij film. Deze workshop kan aansluitend op de filmvertoning of los van de filmvertoning worden aangevraagd.De workshop kost 4,5 euro per leerling en vinden steeds plaats in Gent.

Dag van de leerkracht 

Op donderdag 11 oktober organiseert Film Fest Gent in samenwerking met Onderwijscentrum Gent (onderdeel van stad Gent) en JEF een inspiratiedag voor leerkrachten. 

We laten leerkrachten kennismaken met de mogelijkheden die er zijn om op een creatieve manier beeld- en filmmateriaal te gebruiken in de klas en je leerlingen media- en filmwijs te maken. Deelnemers gaan aan de slag met concrete tools en worden gestimuleerd om methodieken uit te wisselen. 

Meer informatie vind je op het evenement. 

Nog vragen?

Heb je nog vragen over een van onze educatieve projecten? Aarzel dan niet om contact op te nemen (educatie@filmfestival.be of 09/242.80.60)

Online communicatie door Lavagraphics