World soundtrack awards
Educatie @ Film Fest Gent
Educatie @ Film Fest Gent
Film Fest Gent
FILM FEST GENT

13 > 24 okt 2020

Film Fest Gent heeft een uitgebreid educatief aanbod voor alle leeftijden. Ontdek hieronder onze activiteiten voor Film Fest Gent 2019 (8-18 oktober). Inschrijven is reeds mogelijk.

Schoolvoorstellingen

Elke voormiddag rollen we de rode loper uit voor scholen en hun leerlingen. Samen met jouw klas of school bekijk je een film in Belgische première. Iedere filmvertoning wordt ingeleid en van omkadering voorzien. Per film maken we een lesfiche zodat je ook in de klas aan de slag kan.

Onze educatieve filmvoormiddagen vinden in 2019 plaats op de volgende data: 

  • Woensdag 9/10: Kleuteronderwijs - Zibilla staat op haar strepen
  • Donderdag 10/10: Lager onderwijs (1e graad) - Minuscule 2: het tropisch avontuur
  • Vrijdag 11/10: Lager onderwijs (2e graad) - Aïlo, het dappere rendier
  • Maandag 14/10: Lager onderwijs (3e graad) - Kapsalon Romy 
  • Dinsdag 15/10: Secundair onderwijs (1e graad) - Mijn bijzonder rare week met Tess
  • Woensdag 16/10: Secundair onderwijs (2e graad) - Stupid Young Heart 
  • Donderdag 17/10: Secundair onderwijs (3e & 4e graad) - Sorry We Missed You

Schrijf je hier in en beleef samen met jouw leerlingen een unieke ervaring!

Een filmvoormiddag kost €4,50 per leerling. Eén begeleider per 15 leerlingen is gratis. De vertoningen vinden steeds plaats in Kinepolis Gent.

Voor de educatieve filmvoormiddagen werkt Film Fest Gent samen met JEF (www.jeugdfilm.be). JEF is het aanspreekpunt voor iedereen die te maken heeft met jeugd, film en nieuwe media, in de klas of in de vrije tijd.

Workshop filmmuziek

Ook dit jaar is er de mogelijkheid om in de voor- of namiddag deel te nemen aan een workshop filmmuziek. Hiervoor werken we samen met Watch That Sound. Kinderen maken er op een actieve en creatieve manier kennis met muziek en geluid bij film. Deze workshops vinden plaats in Bibliotheek De Krook. Deelname is €4,50 per leerling. Inschrijven kan hier

Dag van de leerkracht 

Op donderdag 10 oktober organiseert Film Fest Gent in samenwerking met Onderwijscentrum Gent en JEF een inspiratiedag voor leerkrachten. We laten je kennismaken met de mogelijkheden die er zijn om op een creatieve manier beeld- en filmmateriaal te gebruiken in de klas en je leerlingen media- en filmwijs te maken. Je gaat aan de slag met concrete tools en wordt gestimuleerd om methodieken uit te wisselen.

Meer informatie vind je op het evenement. Inschrijven doe je via deze link. De deelnameprijs bedraagt 15 euro. Daarin is lunch inbegrepen alsook een filmticket dat geldig is gedurende het hele festival (8-18 okt '19). 

Heb je nog vragen over een van onze educatieve projecten? Aarzel dan niet om contact op te nemen (educatie@filmfestival.be of 09/242.80.71)

Benieuwd naar hoe ons aanbod eruit ziet? Je vindt hieronder de sfeerreportage van vorig jaar:

Online communicatie door Lavagraphics