VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Educatie @ Film Fest Gent
Educatie @ Film Fest Gent
Film Fest Gent
FILM FEST GENT

8 > 18 okt 2019

Film Fest Gent heeft een uitgebreid educatief aanbod voor alle leeftijden. Ontdek hieronder onze activiteiten voor Film Fest Gent 2019 (8-18 oktober). Inschrijven is reeds mogelijk.

Schoolvoorstellingen

Elke voormiddag rollen we de rode loper uit voor scholen en hun leerlingen. Samen met jouw klas of school bekijk je een film in Belgische première. Iedere filmvertoning wordt ingeleid en van omkadering voorzien. Per film maken we een lesfiche zodat je ook in de klas aan de slag kan.

Onze educatieve filmvoormiddagen vinden in 2019 plaats op de volgende data: 

  • Woensdag 9/10: Kleuteronderwijs
  • Donderdag 10/10: Lager onderwijs (1e graad)
  • Vrijdag 11/10: Lager onderwijs (2e graad)
  • Maandag 14/10: Lager onderwijs (3e graad)
  • Dinsdag 15/10: Secundair onderwijs (1e graad)
  • Woensdag 16/10: Secundair onderwijs (2e graad)
  • Donderdag 17/10: Secundair onderwijs (3e & 4e graad)

Schrijf je hier in en beleef samen met jouw leerlingen een unieke ervaring!

Een filmvoormiddag kost €4,50 per leerling. Eén begeleider per 15 leerlingen is gratis. De vertoningen vinden steeds plaats in Kinepolis Gent.

Voor de educatieve filmvoormiddagen werkt Film Fest Gent samen met JEF (www.jeugdfilm.be). JEF is het aanspreekpunt voor iedereen die te maken heeft met jeugd, film en nieuwe media, in de klas of in de vrije tijd.

Workshop filmmuziek

Ook dit jaar is er de mogelijkheid om in de voor- of namiddag deel te nemen aan een workshop filmmuziek. Hiervoor werken we samen met Watch That Sound. Kinderen maken er op een actieve en creatieve manier kennis met muziek en geluid bij film. Deze workshops vinden plaats in Bibliotheek De Krook. Deelname is €4,50 per leerling. Inschrijven kan hier

Heb je nog vragen over een van onze educatieve projecten? Aarzel dan niet om contact op te nemen (educatie@filmfestival.be of 09/242.80.71)

Benieuwd naar hoe ons aanbod eruit ziet? Je vindt hieronder de sfeerreportage van vorig jaar:

Online communicatie door Lavagraphics