VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Educatie @ Film Fest Gent
Educatie @ Film Fest Gent
Film Fest Gent
FILM FEST GENT

9 > 19 okt 2018

Vier voormiddagen vol filmplezier

Film Fest Gent breidt haar educatief aanbod uit, en daar kan je met jouw hele school tijdens de 44ste editie van proeven! Vier voormiddagen kunnen leerlingen het festival ervaren, inclusief een geweldige festivalfilm, een in- en uitleiding en een voorbereidende lessenfiche. 

Wat doen we?
Ons programmateam en JEF steken de koppen bij elkaar om een échte festivalfilm te selecteren voor elke doelgroep. Niet elke film krijgt namelijk het voorrecht om het Film Fest kwaliteitslabel te dragen, en daarom duurt die selectie eventjes.

De filmtitels voor de voormiddagen voor lager onderwijs zijn: 'Rikkie de ooivaar', 'Buurtspion' en 'Earth: een onvergetelijke dag' Voor de eerste graad secundair onderwijs selecteerden we drie shorts met muzikale link: 'Merna in de spotlight', 'Rocknrollertjes' en 'Si-G'; voor de tweede graad 'Two Irenes' en voor de derde graad 'Insyriated'. 

Dit zijn altijd kwaliteitsvolle films zijn, passend bij de belevingswereld van de desbetreffende doelgroep. Daarenboven krijgen de leerlingen dan nét dat ietsje meer, wat een educatieve filmvoormiddag op Film Fest Gent onderscheidt van het reguliere cinemabezoek. Elk filmbezoek wordt omkaderd met activerende intro’s en uitleidingen, plus een lessenfiche waarmee het festivalbezoek kan worden voorbereid. Bovendien zijn alle films minimaal Belgische premières, soms zelfs Europese of wereldpremieres.

JEF
Voor de educatieve filmvoormiddagen werken Film Fest Gent en JEF nauwgezet samen. JEF is dé organisatie in Vlaanderen die werkt met, voor en rond jeugdfilm. Schrijf je zeker in op de JEFnieuwsbrief en ontvang alle info over de lancering van deze nieuwe organisatie via de website van JEF.

Data
​De educatieve filmvoormiddagen voor scholen vinden plaats op onderstaande data –uiteraard tijdens het festival-, telkens om 09h30 in Kinepolis. Om de filmvoormiddagen voor iedereen toegankelijk te houden, vragen wij €4 per leerling, en één begeleider per 15 leerlingen komt gratis mee.

Donderdag 12 oktober: lagere school
Vrijdag 13 oktober: eerste graad secundair onderwijs
Maandag 16 oktober: tweede graad secundair onderwijs
Dinsdag 17 oktober: derde & vierde graad secundair onderwijs

Inschrijven
Scholen die interesse hebben, kunnen zich tot 1 oktober 2017 inschrijven door een e-mail te sturen naar Eef De Lombaerde via eef@filmfestival.be met volgende gegevens:

Naam van de school
Datum van filmvoormiddag (controleer of de dag overeenstemt met de doelgroep)
Aantal leerlingen + aantal begeleiders
Naam van begeleiding + gsm-nummer

Wij nemen dan contact met je op om de verdere details te bespreken.

Update inschrijvingen: Inschrijvingen zijn helaas afgelopen. Hier vind je de aftermovie van de schoolvoorstelling van de eerste graad secundair onderwijs waarbij we drie kortfilms screenden die elk een muzikale link hadden, gevolgd door een Q&A met regisseur en hoofdpersonage én een optreden!

Reis naar het festival
Film Fest Gent is een culturele bestemming op dynamoOPWEG. Zo kan je school gratis met De Lijn via de bestaande dienstregeling naar culturele bestemmingen en terug. Om hiervan als school gebruik te maken, dien je een subsidie aan te vragen. Volg hiervoor de eenvoudige stappen op de website van dynamoOPWEG.

We hopen je te zien op één van onze filmvoormiddagen!

Voor vragen, contacteer Eef De Lombaerde op eef@filmfestival.be of 09 242 80 66.

 

Download hier de lespakketten!

Lespakket 1e graad lager onderwijs
Lespakket 2e graad lager onderwijs
Lespakket 3e graad lager onderwijs
Lespakket 1e graad secundair onderwijs
Lespakket 2e graad secundair onderwijs
Lespakket 3e graad secundair onderwijs

Online communicatie door Lavagraphics