VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Educatie @ Film Fest Gent
Educatie @ Film Fest Gent
Film Fest Gent
FILM FEST GENT

8 > 18 okt 2019

Film Fest Gent breidt haar educatief aanbod uit, en daar hebben heel wat scholen tijdens de 45ste editie van kunnen proeven! Zeven voormiddagen konden maar liefst 5.000 leerlingen het festival ervaren, inclusief een geweldige festivalfilm, een in- en uitleiding en een voorbereidende lessenfiche. Daarnaast boden we ook workshops aan en richtte het festival een visiedag in voor leerkrachten. 

Schoolvoorstellingen

Elke voormiddag rollen we de rode loper uit voor scholen en hun leerlingen. Iedere filmvertoning werd bovendien ingeleid en van omkadering voorzien. Per film maakten we een lesfiche zodat er ook in de klas rond film gewerkt kon worden.

Voor de educatieve filmvoormiddagen werkt Film Fest Gent samen met JEF. JEF is het aanspreekpunt voor iedereen die te maken heeft met jeugd, film en nieuwe media, in de klas of in de vrije tijd.

Workshop filmmuziek

Ook dit jaar was er de mogelijkheid deel te nemen aan een workshop filmmuziek. Hiervoor werkten we samen met Watch That Sound. Kinderen maken er op een actieve en creatieve manier kennis met muziek en geluid bij film. 

Dag van de leerkracht 

Op donderdag 11 oktober organiseerde Film Fest Gent in samenwerking met Onderwijscentrum Gent (onderdeel van stad Gent) en JEF een inspiratiedag voor leerkrachten. 

We lieten leerkrachten kennismaken met de mogelijkheden die er zijn om op een creatieve manier beeld- en filmmateriaal te gebruiken in de klas en je leerlingen media- en filmwijs te maken. Deelnemers gaan aan de slag met concrete tools en worden gestimuleerd om methodieken uit te wisselen. 

Bekijk hieronder de aftermovie van ons educatieve luik tijdens de 45e editie van Film Fest Gent!

Nog vragen?

Heb je nog vragen over een van onze educatieve projecten? Aarzel dan niet om contact op te nemen (educatie@filmfestival.be of 09/242.80.60)

Online communicatie door Lavagraphics