World soundtrack awards

COVID-19: Info en maatregelen vind je hier

 
Kies je dag:
Educatie @ Film Fest Gent
Educatie @ Film Fest Gent
Film Fest Gent
FILM FEST GENT

13 > 24 okt 2020

Film Fest Gent zorgt elk jaar voor een uitgebreid educatief filmaanbod voor alle leeftijden.

Film Fest Gent zorgt elk jaar voor een uitgebreid educatief filmaanbod voor alle leeftijden. Het aanbod voor 2020 is volop in de maak. We kijken er naar uit jullie te ontvangen tijdens onze 47ste editie, die naast kidsproof ook coronaproof zal zijn. Hieronder geven we alvast een overzicht van de data die jullie in de agenda kunnen aanduiden.

Schoolvoorstellingen

In de voormiddag rollen we de rode loper uit voor scholen en hun leerlingen, voor een film in Belgische première. Elke filmvertoning wordt steeds ingeleid en van omkadering voorzien. Per film zorgen we bovendien ook voor een lesfiche zodat er ook in de klas mee aan de slag kan worden gegaan.

Wegens de uitzonderlijke omstandigheden omtrent COVID-19 worden er dit jaar voorlopig alleen voorstellingen gepland voor leerlingen uit het kleuter- en lager onderwijs. Hou deze pagina zeker in de gaten voor meer informatie hierover of stuur een mail naar educatie@filmfestival.be.

De educatieve filmvoormiddagen vinden in 2020 plaats op de volgende data: 

  • donderdag 15/10 - Kleuteronderwijs
  • vrijdag 16/10 - Lager Onderwijs (1e graad)
  • maandag 19/10 - Lager Onderwijs (2e graad)
  • woensdag 21/10 - Lager Onderwijs (3e graad)

Voor de educatieve filmvoormiddagen werkt Film Fest Gent samen met JEF (www.jeugdfilm.be). JEF is het aanspreekpunt voor iedereen die te maken heeft met jeugd, film en nieuwe media, in de klas of in de vrije tijd.

Inschrijven doe je via deze link

Heb je vragen over een van onze educatieve projecten? Aarzel dan niet om contact op te nemen (educatie@filmfestival.be of 09/242.80.71)

Benieuwd naar hoe ons aanbod eruit ziet? Je vindt hieronder de sfeerreportage van 2019 en 2018:

 

Online communicatie door Wisefools