10 21 okt. '23

Zomerfilmtip: 'Waiting for Giraffes'

Mvi 0293
Nieuws 16 aug. 2018

Tijdens de zomer kan je op vele unieke plaatsen een waardevolle film of documentaire meepikken. Op 21 augustus kan je zo van 'Waiting for Giraffes' genieten tussen de kunstwerken in het Middelheimmuseum.

In deze hartverwarmende documentaire volgen we de Palestijnse dierenarts Sami die de zoo waar hij werkt probeert te moderniseren. Zijn hoofdmissie bestaat eruit opnieuw giraffen naar de zoo te halen. Maar hoe kan de enige dierentuin in bezet gebied meer plaats creëren voor zijn dieren, als zelfs de mensen in een gesloten omgeving wonen? Kunnen de giraffen een eerste stap vormen in het overwinnen van een conflict tussen mensen? De documentaire biedt een unieke blik op het Israelisch-Palestijns conflict.

Meer informatie vind je op de website van het Middelheimmuseum.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.