10 21 okt. '23

Zomerfilmtip: 'The Man Without a Past'

Man without a past
Nieuws 07 aug. 2018

In 2002 kaapte de film 'The Man Without a Past' van de Finse regisseur Aki Kaurismäki twee hoofdprijzen weg op de 29e editie van Film Fest Gent. Snuif nu dit beetje festivalnostalgie op in Sphinx cinema die deze film op hun zomerprogramma plaatste.

Na zware aftuigingen wordt het hoofdpersonage (Peltola) dood verklaard. Kort daarop staat hij echter op en wandelt hij prompt het ziekenhuis uit. Zonder geheugen en bijgevolg zonder identiteit probeert de man zijn leven weer bijeen te sprokkelen. Op zijn tocht kan hij rekenen op weinig sympathie tot hij een vrouwelijke Leger des Heilsofficier ontmoet.

Ontdek hier de speeldata van deze film in het programma van Sphinx Cinema.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.