11 22 okt. '22

Zomerfilmtip: 'Ava'

Ava6 h 2017 1
Nieuws 31 jul. 2018

De debuutfilm van Franse cinéaste Léa Mysius speelde op Film Fest Gent 2017 en is nu te vinden in het zomerprogramma van Sphinx Cinema.

Léa Mysius verkent de vrouwelijke seksualiteit door de ogen van dertienjarige Ava, die te horen krijgt dat ze blind wordt. De prognose maakt iets los bij de stoïcijnse Ava, haast om op te groeien en alles mee te maken waar ze naar uitkijkt. Haar moeder geeft er niet veel om dus moet Ava het zelfstandig verwerken. Dat doet ze met de oudere Juan. Naast echo's van Terrence Malicks 'Badlands' (1973) en Andrea Arnolds rebelse roadmovie 'American Honey' uit 2016 zorgt ook de tactiele 35mm-fotografie ervoor dat Mysius' coming-of-agedrama het turbulente gevoelsleven van de jonge protagoniste op een intense manier weet te vatten.

Ontdek hier de speeldata van deze film in het programma van Sphinx Cinema.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.