08 19 okt. '24

Zagros, Charlie en Hannah gaan naar Edinburgh

Premiere charlie en hannah gaan uit bert scholiers
Nieuws 29 mei 2018
Twee films, ‘Zagros’ en ‘Charlie & Hannah gaan uit’ die op Film Fest Gent in wereldpremière gingen, werden zopas geselecteerd voor het Edinburgh International Film Festival in Schotland. Op het festival dat plaats heeft van 20 juni tot 1 juli 2018 wordt ook de documentaire ‘A Punk Daydream’ van Jimmy Hendrickx en de experimentele kortfilm ‘Fugue, A Light’s Travelogue’ van Els van Riel vertoond.

‘Zagros’ van de Belgisch-Koerdische regisseur Sahim Omar Kalifa is een aangrijpend portret van een Koerdische herder die naar België vlucht om de waarheid te vernemen over de vermeende ontrouw van zijn vrouw. In Gent won de film de Grote Prijs voor de Beste Film. Later deze maand wordt de film nog vertoond op het Roemeense Transilvania Film Festival.

‘Charlie en Hannah gaan uit’ van Bart Scholiers was de slotfilm van de 44ste editie van FFG. Over enkele weken komt de film uit in Nederland en in de VS. Hij zal ook te zien zijn op het Film Festival Wellington in Nieuw-Zeeland.

In ‘A Punk Daydream’ maakt Jimmy Hendrickx een portret van de sociale, ecologische en politiek situatie in Indonesië. Hij bekijkt die door de ogen van jonge punkers. De film gaat in Edinburgh in wereldpremière. In de experimentele kortfilm ‘Fugue, A Light’s Travelogue’ gaat Els van Riel op een wetenschappelijke en historische manier op zoek naar de complexiteit van licht. In Edinburgh krijgt de film een plaats in de Black Box-sectie voor experimentele cinema.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?