11 22 okt. '22

Young Critics gezocht!

P1aqca7775i6s1abu1n4t1m9q8771
17 aug. 2016

Voor de derde maal zoeken Photogénie en Film Fest Gent aanstormende filmcritici voor de welbefaamde Young Critics Workshop om verslag te doen van de 43ste editie van Film Fest Gent. Ben jij filmfanaat en in het bezit van een scherpe pen? En wil je jouw schrijfkennis uitbreiden op een filmfestival van formaat? Lees dan zeker verder!

De Young Critics Workshop biedt schrijvers tussen de 18 en 26 jaar de kans om hun filmkritiek te verbeteren aan de hand van Q&A’s en ontmoetingen met professionals op Film Fest Gent. Onder leiding van filmcriticus Nick Pinkerton (Sight & Sound) zullen ze worden gevraagd korte recensies te schrijven of langere stukken over verschillende festivalfilms die gepubliceerd worden op Photogénie en de site van Film Fest Gent.

De Workshop staat open voor schrijvers die van filmkritiek (nog) niet hun hoofdberoep hebben gemaakt. Kandidaten moeten de Engelse taal machtig zijn, zowel schriftelijk als gesproken: de voertaal van de workshop is Engels.

De workshop vindt plaats van 13 tot 22 oktober 2016. Als deelnemer krijg je:
-overnachtingen in het centrum van Gent
-ontbijt en lunch
-een volledige accreditatie voor het festival
-de unieke kans om festivalfilms en events te bespreken onder begeleiding van een ervaren criticus

De reis, het avondeten en alle andere kosten zijn voor eigen rekening. De deelnemers zullen ook hun eigen laptop nodig hebben.

Stuur je kandidatuur in voor 15 september, met daarbij het volgende:

• Een motivatiebrief (max. 500 woorden)
• Curriculum Vitae
• 3 recensies, artikels of andere schrijfsels (als de oorspronkelijke teksten niet in het Engels zijn, voorzie dan een vertaling als bewijs van de kennis van het Engels)
• Een recente foto op paspoortformaat

Aanmelden kan tot 15 september, de geselecteerde critici zullen op 22 september gemaild worden.

Kandidaturen en vragen:
Bart Versteirt, Ruben Demasure & Sam De Wilde
editors
editor@photogenie.be

Update: Inschrijvingen zijn reeds gesloten

Tags

Oproep

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.