10 21 okt. '23

WSAwards Industry Day

22 okt. 2015
Op vrijdag 23 oktober organiseert Film Fest Gent de WSAwards Industry Day: dé plek voor jonge componisten en filmmakers en professionals uit de filmmuziekindustrie om zich te informeren, te debatteren en te netwerken.

Informeren

We starten deze dag met een reeks algemene introductiesessies door nationale en international professionals en organisaties uit de industrie

Richard Bellis - De relatie tussen regisseur en filmmuziekcomponist / 9:00-10:00

Amerikaans componist en begenadigd spreker Richard Bellis trapt de dag af met een sessie over de relatie tussen regisseur en filmmuziekcomponist. Hij belicht verschillende aspecten van die samenwerking: het hoge niveau van vertrouwen tussen regisseur en componist, de psychologische uitdagingen die zo’n samenwerking met zich meebrengt in de stressvolle laatste maanden voor de première en de betrekking van andere partners (music editors, music supervisors, etc.) in het muziekluik van een audiovisuele productie. (Richard Bellis' website)

Wim Coryn - Music Rights Clearance / 10:00-11:00

Music Supervisor, Consultant en Publisher Wim Coryn vervolgt deze informatieve voormiddag met een infosessie over Music Rights Clearance: de juridische principes achter deze samenwerking tussen regisseur en componist.

Nationale en internationale beheersvennootschappen / 11:00-12:00

Vertegenwoordigers van verschillende nationale en internationale beheersvennootschappen (PlayRight, Sabam en ASCAP) hebben het tenslotte over de rol die zij kunnen spelen binnen deze samenwerking, over die zaken die beter door collectieve beheersvennootschappen dan door het individu beheerd worden.

Debatteren

Na deze introducties in de voormiddag gaan we na de middag verder met verschillende panel discussies met professionelen uit de filmmuziek-industrie over actuele onderwerpen.

De ICSS/InMICS-groep stelt haar project voor, gevolgd door een ronde tafeldiscussie over filmmuziekeducatie / 13:00 - 14:30

Moderator
Patrick Duynslaegher – Artistiek directeur Film Fest Gent
Sprekers
Martine Huvenne – Onderzoeker en lector in ‘Sound & Music’ aan KASK School of Arts Gent, Hogeschool Gent en LUCA School of Arts
Stephen Warbeck – Componist
Caroline Strubbe – Regisseur
François-Xavier Dupas – Componist en audio arties bij Vibe Avenue, lector harmonie en compositie aan de universiteit van Montreal
Lukasz Targosz – Componist
Bart Van Langendonck – Founder en producer bij Savage Film

Hoe positioneren componisten zichzelf in de markt van de filmmuziekindustrie? / 14:30 - 15:30

Moderator
Ray Costa - CEO Costa Communications, PR & Marketing in de entertainment-industrie
Sprekers
Andrew Steggall - Regisseur
Peter Gregson - Componist
Doreen Ringer-Ross - Vice-president Film/TV Relations bij BMI
Antonio Sanchez - Componist

Flash Sessie over transparantie in de filmmuziekindustrie? / 15:30 - 16:00

Moderator
Patrick Ager - Secretaris-Generaal ECSA
Sprekers
Luc Gulinck - Voorzitter PlayRight en gastprofessor Muziek & Recht aan KASK School of Arts Gent

Componeren voor Hollywood/mainstream cinema vs. Indie Films / 16:00 - 17:00

Moderator
Chandler Poling - Mede-oprichter en voorzitter van Krakower Poling PR
Sprekers
John Paesano - Componist
Robert Messinger - Eigenaar/partner Fortress Talent Management
Maggie Rodford - Directeur Air-Edel Group
Daniel Pemberton - Componist

Netwerken

Ontmoetingen tussen componisten en duo's van regisseurs en producers in het kader van het project 3e personnage (3rd Character).

Tickets en groepsreservaties

WSAwards Industry Day / Vrijdag 23 October 2015 / 9:00 – 17:00 / Provinciaal Administratief Centrum (Woodrow Wilson 2, Gent)

Tickets: (€20/€15 voor studenten en geaccrediteerden). Indien je maar één van de twee delen meemaakt, hoef je geen ticket meer te betalen. Vrijdag 23 oktober kan je 's ochtends voor de aanvang van de WSAwards Industry Day je tickets aanschaffen aan het onthaal van Film Fest Gent in Kinepolis Gent.

Neem voor meer info contact op met onze industry desk, industry@filmfestival.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?