09 20 okt. '24

Word lid van de Explore Zone Jury!

Website size 1
Nieuws 03 aug. 2020
Ook dit jaar rekent Film Fest Gent op een vijfkoppige jongerenjury om haar oordeel te vellen over de films uit het jongerenparcours Explore Zone. Als lid van de jongerenjury ben je van 13 tot 24 oktober 2020 eregast van de 47ste editie van FFG! Tijdens deze editie - eventueel in een digitaal kleedje - mag jij mee op zoek gaan naar de nieuwe winnaar van de Explore Zone Award.

Voel je je geroepen? Ben jij...

  • tussen de 18 en 26 jaar?
  • klaar om je mening over films los te laten op de wereld?
  • bereid - indien nodig - enkele colleges over te slaan om naar de film te gaan?
  • enthousiast om je tien dagen lang cinefiel te laten begeesteren door internationale topfilms?

Schrijf je dan nu in via onderstaand invulformulier en wie weet mag jij binnenkort de Explore Zone Award uitreiken. Inschrijven kan tot en met 31 augustus!

Zo verloopt de selectie:

  • Enkele dagen na je inschrijving ontvang je een code om via het online platform UniversCine een film te bekijken. Je hebt de keuze tussen twee opmerkelijke films van de vorige editie van FFG: Muidhond van Patrice Toye en Les Misérables van Ladj Ly.
  • Je krijgt enkele weken de tijd om een recensie in te zenden over een van deze films. De vorm kies je zelf: geschreven tekst, podcast, video, vlog, ... Laat je creativiteit de vrije loop en blaas ons van onze sokken!
  • De inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury. In de week van 14 september 2020 ontvang je een mail of je al dan niet wordt uitgenodigd voor een volgend gesprek, waarna de jury finaal zal worden samengesteld.

[IMG]

Stel je nu kandidaat voor onze Explore Zone jongerenjury en deel straks mee de prijzen uit op FFG2020 én maak kans om als StuBru-filmreporter verslag uit te brengen van je avontuur!

Vragen over de jongerenjury of over de inschrijvingen? Stel ze via explorezone@filmfestival.be.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?