10 21 okt. '23

'Word is Bond' in Vooruit

15160508065a5d1976625c4
Nieuws 26 feb. 2018

De documentaire 'Word is Bond' gaat in Belgische première op 10 maart tijdens het Out The Frame hiphopfestival in Vooruit. ‘Word is Bond’ neemt je mee naar de roots van rap en toont hoe hiphop de stem werd van een generatie.

De kracht van hiphop lyrics, daar wil regisseur Sacha Jenkins het over hebben in zijn documentaire. De rhymes en styles die ontsproten uit de straten van de Bronx hebben ondertussen de wereld veroverd. Onder invloed van de jonge dichters en rappers van New York ontstonden nieuwe slangs en subculturen.

Aan de hand van originele archiefbeelden en diepgaande interviews met artiesten als Nas, Tech9, J Cole, Rapsody en Anderson Paak. Paak onderzoekt in de film de vele dimensies van hiphop poetics.

Out The Frame is een nieuw hiphopfestival-van-één-dag, georganiseerd door All Eyes On Hip Hop en Vooruit. Op zaterdag 10 maart laten ze je in Vooruit de spannendste en avontuurlijkste hiphop van het moment ontdekken.

Meer informatie op de website van Vooruit.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.