09 20 okt. '24

Witte raaf maakt film over blauwe vogel

16 okt. 2011
Zaterdag 15/10 stelde de Belgische regisseur Gust Van den Berghe zijn film Blue Bird voor. De film gaat over twee Afrikaanse kinderen die op zoek gaan naar hun verloren vogel. Het is het tweede deel in een drieluik, na het succesvolle Little Baby Jesus of Flanders, dat gebaseerd is op En waar de sterre bleef stille staan.
Van den Berghe inspireerde zich voor deze film op het toneelstuk L'Oiseau Bleu van de briljante auteur Maurice Maeterlinck, de enige Belgische Nobelprijswinnaar voor Literatuur. Exact een eeuw nadat Maeterlinck zijn prestigieuze prijs in ontvangst mocht nemen krijgt Gust Van den Berghe internationaal alle lof toegezwaaid. Op het filmfestival van Cannes werd hij tweemaal op rij geselecteerd voor de Quinzaine des Réalisateurs, een belangrijke nevensectie op het festival. Voor meer informatie over het feestelijke jubileumjaar voor Maeterlinck, ga naar www.maeterlinck100.be/.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?