09 20 okt. '24

Winnaars van de 15e World Soundtrack Awards

24 okt. 2015
Best Original Film Score of the Year gaat naar Antonio Sanchez' muziek voor 'Birdman: Or (The Unexpected Virtue of Ignorance)'. De World Soundtrack Academy maakte zaterdagavond 24 oktober in Kuipke Gent de winnaars bekend van de 15e World Soundtrack Awards, het slotevenement van het 42e Film Fest Gent.

Best Original Song written directly for a Film werd dit jaar ‘The Apology Song' uit 'The Book of Life’, met muziek van Gustavo Santaolalla, lyrics van Paul Williams en uitgevoerd door Diego Luna. Discovery of the year 2015 is eveneens Antonio Sanchez voor ‘Birdman: Or (The Unexpected Virtue of Ignorance)’. De Sabam Award for Best Young Composer ging naar Peer Kleinschmidt en de favoriet van het publiek was dit jaar de muziek van ‘The Maze Runner’ door John Paesano.

Na de jaarlijkse uitreiking van de prestigieuze filmmuziekprijzen brachten Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor onder leiding van Dirk Brossé een opmerkelijke selectie uit het uitgebreide oeuvre van centrale gast Alan Silvestri. Zo componeerde hij de muziek van 'The Walk' die in wereldpremière ging tijdens het concert. De muziek van Lifetime Achievement Award-winnaar Patrick Doyle, met onder meer de première van de score voor 'Cinderella' kreeg ook een verdiende plaats tijdens het concert evenals de scores van Discovery 2014 Daniel Pemberton, met o.a. de première van de muziek van 'Steve Jobs'.

De foto's van de World Soundtrack Awards Ceremony & Concert zijn downloadbaar in hoge resolutie op de festivalsite.

OVERZICHT AWARDS

Best Composer of the year
Michael Giacchino

Best Original Film Score of the Year
'Birdman: Or (The Unexpected Virtue of Ignorance)' by Antonio Sanchez

Best Original Song Written for a Film
The Apology Song from 'The Book of Life'
Music by Gustavo Santaolalla, lyrics by Paul Williams, performed by Diego Luna

Discovery of the Year
Antonio Sanchez for ‘Birdman: Or (The Unexpected Virtue of Ignorance)’

Sabam Award for Best Young Composer
Peer Kleinschmidt

Public Choice Award
‘The Maze Runner’ by John Paesano

Lifetime Achievement Award
Patrick Doyle


De 16e editie van de World Soundtrack Awards zal plaatsvinden op 19 oktober 2016 met de awarduitreiking en concert tijdens het World Soundtrack Awards Gala, en een WSA Concert zonder ceremonie op 20 oktober.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?