Winnaar van de UIP Prijs Gent 2003 nu ook Beste Europese Kortfilm

15 dec 2004
De Franse kortfilm J'ATTENDRAI LE SUIVANT van Philippe Orreindy die op het Filmfestival Gent 2003 de prijs won voor Beste Europese kortfilm, won afgelopen weekend tijdens de European Film Awards Ceremonie in Barcelona de European Film Award voor Beste Europese Kortfilm.
Het Filmfestival Gent organiseert (samen met 11 andere Europese filmfestivals) reeds vier jaar op rij een Prix UIP Competitie voor Europese Kortfilms en wil hiermee jonge Europese cineasten een duwtje in de rug geven. De winnaar wordt automatisch geselecteerd voor de overkoepelende European Film Academy Short Film Award (een prijs met een waarde van € 10.000).

Daarnaast won de Italiaanse langspeelfilm CERTI BAMBINI van Andrea & Antonio Frazzi - ook in competitie tijdens het afgelopen Gentse filmfestival - er de European Film Academy Discovery 2004 Award (De Prix Fassbinder). Beide regisseurs waren in oktober in Gent om hun film aan het Vlaamse publiek voor te stellen.

Onder impuls van het Filmfestival Gent en de World Soundtrack Academy werd tijdens deze European Film Awards Ceremonie voor het eerst ook een Prijs voor Beste Filmmuziek uitgereikt. Deze prijs ging naar Bruno Coulais voor zijn muziek voor de Franse film LES CHORISTES. Bruno Coulais won eerder ook al twee keer de Georges Delerue Prijs voor zijn muziek voor MICROCOSMOS en HIMALAYA.

Het Filmfestival Gent wenst de winnaars proficiat en nodigt alle Europese kortfilmmakers uit om hun nieuwe kortfilms toe te sturen voor de Prix UIP Competitie 2005 die tijdens het komende Filmfestival Gent voor de vijfde keer zal worden georganiseerd.