10 21 okt. '23

Winnaar Georges Delerue Prijs 2017 in de bioscoop

17 1675 gallery 3
Nieuws 21 feb. 2018

Vanaf vandaag speelt 'A Ciambra' in de Belgische bioscoop. Dit krachtig drama van de Italiaans-Amerikaanse cineast Jonas Carpignano won de Georges Delerue Prijs voor Beste Muziek op Film Fest Gent 2017.

Met 'A Ciambra' koos de jury voor "een film die ons deed lachen en huilen en die ons ontroerde door zijn brutale schoonheid. De soundtrack en muzikale score brachten ons extreem dicht bij de protagonist, zijn wereld en zijn problemen - zonder dat het ooit beklemmend werd - en voerden ons mee op de ritmische energie van de film."

De muziekscore van de film werd gecreëerd door Dan Romer. De Amerikaanse componist werd in 2013 tijdens de World Soundtrack Awards nog gelauwerd als Discovery of the Year voor ‘Beasts of the Southern Wild’.

'A Ciambra' speelt zich af in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië. Daar woont de familie Amato, vier generaties op elkaar gepakt in een gammel huis. Kleine criminaliteit zoals inbraken en autodiefstal zorgen voor brood op de plank. Daarbij is het voortdurend uitkijken de plaatselijke maffia niet voor de voeten te lopen. Als de vader en oudste zoon worden gearresteerd, voelt de 14-jarige Pio zich de man in huis. Hij wil graag tonen dat hij al voor vol kan worden aangezien en gaat op eigen houtje het dievenpad op. De enige bij wie hij terecht kan voor hulp is de sympathieke Ayiva en die voor Pio een soort tweede vader is geworden. Pio zal echter ondervinden dat een echte man worden ook inhoudt, dat hij keuzes moet maken en dat de familie daarbij het sterkste aan hem trekt...

'A Ciambra' is de tweede langspeelfilm van Jonas Carpignano (na het eveneens veelbekroonde 'Mediterranea') en werd geproduceerd door niemand minder dan Martin Scorsese. De film won in 2017 ook het Europa Cinemas Label voor Beste Europese Film in de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes.

Lees hier de bespreking van onze artistiek directeur Patrick Duynslaegher.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.