10 21 okt. '23

Winnaar Explore Award 2017 in de bioscoop

Cmbyn 1
Nieuws 14 feb. 2018

Vanaf vandaag speelt 'Call Me By Your Name' in de Belgische bioscoop. Dit coming-of-agedrama van Luca Guadagnino ('A Bigger Splash') won de Explore Award op Film Fest Gent 2017.

“Van alle films in het Explore Zone parcours schetst deze film het meest treffende portret van wat het betekent om jong te zijn”, luidde de motivatie van de zeskoppige jongerenjury. “De film heeft haast geen woorden nodig om verwarrende emoties en ontluikende verlangens op een subtiele en toch veelzeggende manier neer te zetten. Via het ontwapenende verhaal van een universele liefde, houdt de film een pleidooi voor puurheid in al haar vormen. De verbluffende acteerprestaties, prachtige beeldvorming en betoverende score laten de kijker ontroerd en zelfs melancholisch achter.”

'Call Me By Your Name' is een coming-of-ageverhaal over eerste liefde en seksueel ontwaken, met uitmuntende vertolkingen van nieuwkomer Timothée Chalamet en Armie Hammer, een verrukkelijke cinematografie van de Thaise cameraman Sayombhu Mukdeeprom ('Arabian Nights', 'Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives') en een exquise soundtrack met onder andere songs van Sufjan Stevens. 'Call Me By Your Name' is ondertussen genomineerd voor vier Oscars, waaronder Beste Film.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.