11 22 okt. '22

When The Road Bends wint FNAC Publieksprijs

23 okt. 2006

De muziekdocumentaire When The Road Bends van Jasmine Dellal heeft op het 33ste Filmfestival Gent de FNAC-publieksprijs gewonnen. De film kreeg een waarderingscijfer van 4,65 (op 5) en ontvangt een distributiepremie van 5.000 euro.

When the Road Bends is een schitterende weergave van de muzikale wereld van de Roma en toont eveneens de dikwijls penibele omstandigheden van hun echte leefwereld. De documentaire is een ode aan de verrukkelijke muziek van zigeunermuzikanten die tot de internationale topartiesten behoren en verweeft die met ontroerende levensechte verhalen over hun thuis en hun sociale achtergrond. De film, door een van de iconen van de documentairefilm Albert Maysles gefotografeerd, werd gedraaid tijdens een concerttournee van de 'Gypsy Caravan' in Europa en de VS en op locatie in Spanje, Macedonië, Roemenië en India. Een unieke reis door de zigeunermuziek, haar oorsprong en haar leven. De top 10 met score op 5: 1. When The Road Bends (4,65) 2. Salvador (4,61) 3. Zwartboek (4,60) 4. Je vais bien ne t'en fais pas (4,54) 5. Azur & Asmar (4,51) 6. Water (4,50) 7. Little Miss Sunshine (4,49) 8. Ahlaam (4,45) 9. Knowledge Is The Beginning (4,43) 10. Pettson & Findus 3: Pettson's Belofte (4,39)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.