10 21 okt. '23

Wereldpremière van kortfilm Tank van Raoul Servais

P19t2j2bk214hg9to1jihii66v1
13 aug. 2015

Het 42e Film Fest Gent zal op 13 oktober officieel van start gaan met de nieuwe kortfilm van Raoul Servais 'Tank'. De animatiefilm zal die avond vertoond worden voor de langspeelfilm 'D'Ardennen' van Robin Pront.

'Tank' is geïnspireerd door het gedicht 'Le Tank' dat de Franse pacifistische dichter Pierre-Jean Jouve schreef over de nieuwe oorlogsmachine die op 15 september 1916 tijdens de Slag aan de Somme in WOI door de Britten werd ingezet tegen de Duitsers. Servais noemt zijn werk “een vrije interpretatie van die eerste tankaanval, waarbij de traumatische ervaring wordt beschreven voor zowel de loopgravensoldaten als de tankbemanning”.

Ter gelegenheid van de wereldpremière van de korte animatiefilm 'Tank' op het 42e Film Fest Gent, opent donderdag 15 oktober 2015 in Gent een grote overzichtstentoonstelling 'De wereld van Raoul Servais: vroeger… nu… straks'. Die belicht het werk van de 87-jarige Vlaamse animatiepionier, van het prille begin tot zijn jongste kortfilm 'Tank' en zijn ambitieuze project 'Duiven'.

De tentoonstelling loopt van 15 oktober tot en met 8 november in het complex ZEBRASTRAAT (Zebrastraat 32) in Gent en zal open zijn van dinsdag tot zondag van 13u tot 18u. Opgelet: uitzonderlijkopen op maandag 19/10 & gesloten op dinsdag 27/10. Toegang: 2,5 euro.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.