09 20 okt. '24

Wall Street Journal: Gent is Europese top onder filmfestivals

07 jan. 2008
Met zijn focus op filmmuziek behoort het Filmfestival Gent na Cannes, Venetië en Berlijn tot de topvijf onder de Europese filmfestivals met een eigen karakter. Dat schrijft de prestigieuze Amerikaanse krant "The Wall Street Journal". De beoordeling van deze ook in zakenmiddens zeer gelezen krant sluit aan bij de waardering van het filmvakblad Variety dat Gent rekende tot de vijftig "must attend" filmfestivals in de wereld.
Volgens "The Wall Street Journal" krijg je in Gent films van wereldklasse te zien, slaag je erin om daarvoor tickets te bekomen en heb je de kans om nog een paar filmsterren tegen het lijf te lopen. Gent wordt met het optreden van Gustavo Santaolalla als een broedplaats voor toekomstige oscarwinnaars beschouwd en onderstreept dat giganten als Elmer Bernstein, Ennio Morricone, Howard Shore en Gabriel Yared in Gent concerteerden. Er is ook lof voor het jonge publiek dat voor een festival met karakter zorgt. Hoogtepunten op het festival zijn de uitreiking van de World Soundtrack Awards en de filmconcerten met het Vlaams Radio Orkest. Gent krijgt een vermelding naast deze voor het Spaanse Sitges met zijn focus op het Fantasy-genre. Ook Rotterdam met zijn experimentele films, Karlovy Vary met zijn klemtoon op de Oost-Europese productie en het Londense Raindance met zijn onafhankelijke producties krijgen van "The Wall Street Journal" een "karaktervolle" vermelding en behoren dus samen met Gent tot de toptien onder de Europese filmfestivals.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?