09 20 okt. '24

Vrijdag 11 oktober: Director's Talk Jean-Pierre Jeunet

P185fq469q192g897e0f16997jo1
27 sep. 2013
De Franse regisseur Jean-Pierre Jeunet komt op 11 oktober persoonlijk zijn nieuwste film 'The Young and Prodigious T.S. Spivet' (3D) voorstellen. Deze vertoning wordt gevolgd door een gesprek onder leiding van Jan Temmerman. Jean-Pierre Jeunet @ Kinepolis – 11 oktober – 16u14u30: vertoning ‘The Young and Prodigious T.S. Spivet’ in 3D 16u: Jan Temmerman (De Morgen) treedt in gesprek met regisseur Jean-Pierre Jeunet (dit gesprek zal gevoerd worden in het Frans) Tickets

Jeunet werd in 2001 wereldberoemd met ‘Le fabuleux destin d’Amélie Poulain’, een film die ook de zalen van de Gentse cinema’s deed vollopen. Zo is de film bijvoorbeeld de langst spelende film in de recente geschiedenis van Sphinx Cinema en gingen in totaal meer dan een half miljoen Belgen naar de film kijken.

Nadien draaide Jean-Pierre Jeunet nog twee films, ‘Un long dimanche de fiançailles’ (2004) en ‘Micmacs à tire-larigot’ (2009). Nu keert hij voor het eerst sinds hij in 1997 ‘Alien: Resurrection’ maakte terug naar de Verenigde Staten, voor de verfilming van ‘De verzamelde werken van T.S. Spivet’, de bestseller van de Amerikaanse schrijver Reif Larsen.

Een 12-jarige jongen met een buitengewone fascinatie voor cartografie en wetenschap krijgt een telefoontje van het Smithsonian in Washington met de melding dat hij de prestigieuze Baird-prijs heeft gewonnen voor een van zijn knotsgekke uitvindingen. Reden genoeg voor T.S. Spivet (Kyle Catlett) om meteen zijn koffer te pakken (inclusief telescoop en vier kompassen), een afscheidsbrief aan zijn excentrieke ouders te richten (de moeder wordt gespeeld door Helena Bonham Carter) en helemaal in zijn eentje aan boord van een goederentrein te stappen om van een geïsoleerde ranch in Montana naar Washington DC af te reizen. Niet enkel de wonderbaarlijke tocht die volgt spreekt tot de verbeelding, ook de vele notities, tekeningen en kaarten die de jongen onderweg maakt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?