08 19 okt. '24

Voor de (aller)kleinsten!

18 1949 cover
Nieuws 02 okt. 2018
Tussen al die intimiderende grote-mensenfilms heeft Film Fest Gent ook aan de jongere kijkers gedacht! Met het Kidsproof-parcours en een uitdagende muziekworkshop op maat is er voor elke leeftijd wat wils.

Voor de allerkleinsten is er Gordon & Paddy, een op maat gemaakte versie van de nordic noir. De bijna gepensioneerde rechercheur Gordon moet een zaak over gestolen nootjes oplossen en schakelt daarvoor de hulp in van de jonge muis Paddy. Kijkers vanaf 4 jaar zullen zich zeker kunnen uitleven bij deze film. Voor kinderen vanaf 5 jaar is er De Grote Boze Vos. In deze komische tekenfilm leren we een heleboel dieren kennen die de gekste avonturen beleven, waaronder een vos die een aantal kuikens onder zijn hoede moet nemen.

Met Dilili in Parijs en Monky staan er ook twee films op het programma voor kinderen vanaf 8 jaar. Dilili is een meisje uit een voormalige Franse kolonie dat naar Parijs gehaald wordt om er tentoongesteld te worden. Ze stuit echter op een serie ontvoeringen en gaat er zelf op uit om de andere kinderen te redden. In Monky krijgt een familie vreemd bezoek in hun tuin: een aapje dat hen tot in de jungle meeneemt op een groot avontuur!

Tenslotte is er Liyana voor kinderen vanaf 10 jaar. In deze film, gebaseerd op de verbeelding van een aantal weeskinderen, moet Liyana een lange tocht maken om haar broertjes te redden van misdadigers.

Kinderen kunnen niet enkel genieten van films, er wordt ook muziek aangeboden voor de jongere festivalbezoekers. Op woensdag 17 oktober vindt Watch that Sound plaats. Tijdens deze workshop, die ongeveer anderhalf uur zal duren, leren kinderen tussen 6 en 12 jaar spelenderwijs het belang van muziek en geluid in films. Ze maken met muziekinstrumenten ook zelf de soundtrack van een animatiefilm!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?