08 19 okt. '24

Volledige programma World Soundtrack Awards bekend

P1ala0liet13j3oa6l5k1tfb1lfj1
15 jun. 2016
Film Fest Gent maakt het volledige programma bekend van de 16e editie van de World Soundtrack Awards die volledig in het teken staan van de scores van de beste recente TV-series en de legendarische reeksen uit onze jeugd.

Volgende titels werden toegevoegd aan het concertprogramma van het World Soundtrack Awards Gala op woensdag 19 oktober: de muziek uit Dr.Who van Murray Gold; Mad Men van David Carbonara; The White Queen van John Lunn en Upstairs, Downstairs van Daniel Pemberton. Alsook de wereldpremière van de score van de nieuwe versie van de legendarische serie Roots, gecomponeerd door Alex Heffes. Ook toegevoegd aan het programma is de score van de bejubelde Britse miniseries Parade’s End, gecomponeerd door maestro Dirk Brossé, die als vanouds ook het Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor zal dirigeren. Zoals steeds zal de muziek begeleid worden door filmfragmenten geprojecteerd op groot scherm.

Volgende scores werden al eerder aangekondigd: Fargo (Jeff Russo), Homeland (Sean Callery), House of Cards (Jeff Beal), Sherlock (David Arnold), The Leftovers (Max Richter). Verschillende componisten zullen ook hun opwachting maken op het podium van de Capitole, Gent, voor wat vaak de eerste live uitvoering zal zijn van hun werk in een concertzaal.

Het World Soundtrack Awards Gala verwelkomt ook de veelzijdige Japanse muziek grootheid Ryuichi Sakamoto die voor zijn baanbrekend werk als filmcomponist de Lifetime Achievement Award zal in ontvangst nemen. Uiteraard is dezelfde avond ook een greep uit zijn werk te horen: zijn beroemde composities voor Nagisa Oshima’s Merry Christmas, Mr.Lawrence, Bernardo Bertolucci’s The Last Emperor en Brian DePalma’s Snake Eyes.

De volgende dag, donderdag 20 oktober, is er het WSA Concert zonder Award Ceremonie, maar met herneming van het concert van 19 oktober van muziek uit recente TV-series, aangevuld met een programma met bekende tunes uit iconische series die tot het collectief geheugen behoren, gaande van cult-hits tot gelauwerde klassiekers. De sixties en seventies komen aan bod dankzij Jerry Goldsmith’s muziek voor The Man From U.N.C.L.E. en Doctor Kildare, Alexander Courages onsterfelijk thema voor de originele TV-series Star Trek, Bill Conti’s Dynasty, Lalo Schifrins opwindende Mission Impossible en de zelden gespeelde score van Ennio Morricone voor de miniseries Moses. Uit de jaren negentig krijgen we Angelo Badalamenti’s hypnotiserende muziek voor David Lynchs Twin Peaks en Ryuichi Sakamoto’s score voor de door Oliver Stone geproduceerde miniseries Wild Palms.


16e World Soundtrack Awards – Composed for Television - Capitole Gent

Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor, onder leiding van Dirk Brossé

19 oktober 2016 – World Soundtrack Awards Gala - tickets
20 oktober 2016 – WSA Concert - tickets

#WSAwards

Steun onze crowdfunding campagne voor het unieke Ryuichi Sakamoto album via Indiegogo

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?